Cele mai ciudate fructe exotice

fructe ciudate Imagine de JoaoBOliver via Pixabay
Citește mai multe articole despre

Fructele sunt de cele mai multe ori adevărate medicamente pentru minte și trup. Acestea conțin o mulțime de substanțe nutritive, necesare pentru o bună funcționare a organismului, dar de cele mai multe ori oamenii nu își iau vitaminele de care au nevoie pe cale naturală, ci apelează la suplimente.

Pentru a scăpa cât mai ușor de viroze și gripă, iată ce fructe trebuie să consumi în sezonul rece:

Ce fructe mâncăm iarna

De ce se întâmplă acest lucru? Poate și din comoditate, din lipsă de timp, dar sunt și multe fructe cu beneficii extraordinare asupra sănătății pe care oamenii nu le cunosc.

Îți prezentăm în continuare o listă cu câteva fructe exotice ciudate, de care puțini oameni au auzit:

  • Durian, fructul regilor sau “cel mai urât mirositor fruct din lume“. Acesta își are originile în Indonezia, Malaezia și Brunei. Durianul are o formă rotundă, neregulată și este acoperit cu spini. Ceea ce îi atrage pe oameni să consume durianul este faptul că în interior are o pastă cărnoasă, dulce, de un galben fantastic. Este bogat în vitamine și fibre. Acest fruct este adesea recomandat pentru tratarea rănilor, pentru a preveni anemia, dar ajută și la depășirea perioadelor mai grele cum sunt stările de depresie sau insomnia. În România, durianul se poate comanda numai pe internet și costă mai mult de 100 de lei un fruct.
  • Ackee este un fruct ciudat care provine din Africa de Vest, dar a fost importat și cultivat în Jamaica, țară care l-a adoptat complet și care l-a transformat în fructul său național. Este des utilizat în bucătăria din Caraibe. Ackee îți bucură papilele gustative, dar trebuie să ai grijă atunci când îl consumi. Fructele necoapte conțin o otravă care se numește hipoglicină, deci cei care doresc să îl consume trebuie să aștepte până când păstăile protectoare ale fructului se înroșesc și se deschid în mod natural. După ce s-a copt, singura porțiune pe care poți să o mănânci este cea de culoare galbenă, semințele negre rămân în continuare toxice indiferent de starea în care se află fructul.
  • Rambutan este și el un fruct originar din Malaezia. Acesta are un aspect cu totul și cu totul bizar și puțini sunt cei care știu despre el că este comestibil. Este un fruct moale și dulce, care seamănă cu litchi, iar la gust aduce cu strugurii. Se poate consuma în Asia, Australia și America Centrală și este adesea introdus în salate sau cocktailuri. Rambutanul este un fruct foarte hrănitor și te poate ajuta atât la scăderea în greutate, la reglarea tranzitului intestinal, cât și la prevenirea infecțiilor.
  • Jabuticaba este un arbore din America de Sud. Aceste este unic din simplul motiv că fructele sale cresc direct pe trunchi. Seamănă foarte mult cu strugurii și sunt folosite deasemenea pentru prepararea vinului. Pulpa fructului jabuticaba poate fi consumată și crudă, dar este atât de perisabil încât atunci când se exportă este ambalat în cutii. Este un fruct care are o mulțime de proprietăți curative: ameliorează astmul bronșic, oprește diareea. Are un gust dulce și trebuie consumat imediat după ce a fost recoltat, altfel se oxidează foarte repede.
  • Aguaje este un fruct care se bucură de popularitate din ce în ce mai mult în întreaga lume. Fructul aguaje se remarcă și el printr-o mulțime de proprietăți, are un conținut ridicat de vitamine, iar pulpa sa este adesea folosită pentru tratarea arsurilor. Se spune despre el că ajută la obținerea unui posterior de invidiat. Aguaje conține fitoestrogeni, care contribuie la evidențierea trăsăturilor feminine și care ajută părul, unghiile și pielea să fie așa cum îți dorești.
  • Fructele miracol sunt niște fructe de pădure care au o proprietate deosebită, unică: atunci când sunt consumate, acestea schimbă gustul alimentelor acre în dulce pentru treizeci de minute, o oră. Miraculina este substanța care umezește receptorii dulci de pe limbă și este utilizată adesea ca înlocuitor pentru zahăr. Este un fruct originar din Africa Occidentală și crește de obicei în zonele aride.
  • Mangostanul este un fruct exotic care se găsește în Indonezia. Acesta nu conține deloc colesterol sau alte grăsimi și are un conținut bogat în vitamina C. Partea comestibilă a mangostanului este pulpa, care are formă de triunghi.

Care dintre ele ți-a făcut cu ochiul? Nu sunt tocmai aspectuoase, dar dacă ești deschis să încerci gusturi noi, toate aceste fructe merită încercate atunci când ești în vacanță, nu-i așa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *