Chefirul, o băutură miraculoasă: 7 beneficii pentru sănătate

chefir în două recipiente diferite Chefirul, o băutură miraculoasă Imagine de Imo Flow, Pixabay
Citește și alte articole legate de

Chefirul (cunoscut și cu numele de kefir) este o băutură produsă din lapte fermentat, care își are originea în regiunea Caucaz. Se prepară prin introducerea granulelor de chefir în lapte de vacă, capră sau oaie. În ultimul timp, chefirul a devenit, de asemenea, foarte popular în Occident, fiind cunoscut ca o băutură miraculoasă, un elixir al vieții îndelungate. Secretul constă în conținutul său ridicat de substanțe nutritive, inclusiv calciu, fosfor, magneziu, zinc, vitamine B, vitamina K și un număr considerabil de fermenți lactici, caracteristică care îl face perfect ca înlocuitor pentru iaurt. De fapt, multe persoane consideră că este o versiune mai puternică și mai sănătoasă a iaurtului.

Chefirul este ușor de preparat acasă

Această băutură miraculoasă poate fi ușor preparată acasă. De ce ai nevoie? Desigur, înainte de toate trebuie să obții granule de chefir (sau ciuperca de chefir) și să alegi un lapte de calitate. Poți alege lapte de vacă, oaie sau capră, dar poți prepara chefirul și cu alte lichide cu conținut de zahăr, cum ar fi lapte de soia, lapte de orez, nucă de cocos sau lapte de migdale, rezultând un chefir la fel de sănătos și, în plus, vegan. Există, de asemenea, chefir de apă, preparat doar cu apă și zahăr. Totuși, aceste variante nu au aceiași nutrienți pe care îi întâlnim în chefirul din lapte. Iar dacă combini chefirul cu fructe proaspete, va rezulta un desert foarte bun și sănătos.

Chefirul, o băutură miraculoasă. 7 beneficii ale chefirului pentru sănătate

Combină chefirul cu fructe și vei obține o aromă aparte. Imagine de Elias Sch, Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *