Coaja de portocală, bună la orice. Utilizările pe care sigur nu le cunoști

portocală Imagine de Kathryn Aleksa via Unsplash
Citește mai multe articole despre

Este sezonul lor, al portocalelor. Puțini sunt cei care nu au fost cuceriți încă de mirosul îmbietor al cojii de portocală sau de gustul acrișor, dar plăcut al fructelor în sine. Când spui portocale, parcă spui sărbătoare, atât de mult și-au pus amprenta asupra noastră.

Fie că le transformi în suc, le combini cu alte ingrediente pentru a obține o prăjitură delicioasă, le folosești pentru a oferi o aromă deosebită orezului cu lapte sau le utilizezi pentru decor, nu ai cum să nu găsești o întrebuințare pentru cojile de portocale.

Trebuie să încerci această rețetă. Cu siguranță îi vei lăsa pe cei apropiați fără cuvinte:

Budincă cu portocale și fistic

Cele enumerate mai sus sunt întrebuințări obișnuite, dar coaja de portocale se poate folosi practic la orice activitate din casă.

Care sunt întrebuințările mai puțin cunoscute ale cojii de portocale:

  • Coaja de portocală ajută la păstrarea în stare bună a zahărului brun. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva coji de portocale în recipientul în care păstrezi zahărul brun și ele vor împiedica solidificarea lui pentru că ajută la eliminarea umezelii.
  • Adaugă câteva coji de portocale în sticla în care păstrezi uleiul de măsline. Acestea îi vor da o aromă aparte și salatele vor avea un gust deosebit, crede-ne pe cuvânt.
  • Tot cojile de portocală ajută și la îndepărtarea urmelor de degete sau petelor de apă de pe obiectele de metal din casă. Inoxul va avea un luciu aparte dacă apelezi la această metodă.
  • Dacă ai curățat portocala, nu te bucura de miros numai pe moment, profită pe termen lung pentru a împrospăta atmosfera din casă. După ce vei auzi acest lucru, cu siguranță vei renunța la odorizante: pune cojile de portocală într-un material subțire și depozitează-le pe raftul de sus al dulapului. Nimic mai plăcut, nu-i așa? La fel poți faci și pentru a scăpa de mirosul neplăcut din coșul de gunoi. Înainte de a pune un sac nou în coș, lasă câteva coji de portocală în el.
  • Ai mobilă din lemn care îți place mult, dar la care trebuie să renunți din cauza faptului că și-a pierdut luciul? Lustruiește lemnul cu partea albă, partea din interior a cojii de portocală, și vei scăpa de această problemă.
  • Ți-am spus că sunt bune la aproape orice? Da, chiar și focul îl poți aprinde cu cojile de portocală. Imediat ce sunt uscate, acestea pot fi folosite atunci când trebuie să aprinzi focul, în locul hârtiei. Pe lângă faptul că sunt de un real ajutor, mirosul plăcut pe care îl emană este greu de descris în cuvinte. Doar încearcă!
  • Cojile de portocală țin la distanță insectele. Trebuie doar să pui câteva în locurile în care insectele s-au strecurat și gata, ai scăpat de problemă.

Mai cunoști și alte întrebuințări ale cojilor de portocală? Abia așteptăm să ni le spui?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *