Cele 5 alimente de care ai nevoie pentru un creier sănătos

creier sănătos Imagine Tracy Lundgren de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Vrei să ai un creier sănătos, atât cât se poate, chiar și peste câteva decenii? Atunci o idee excelentă este să incluzi acste alimente în meniul tău, dacă nu o faci deja.  

Unul dintre cele mai înspăimântătoare lucruri la care mă pot gândi este să îmi pierd memoria la un moment dat, peste ani și ani. Mă descurc mult mai bine cu păianjeni, înălțimi sau spații închise atunci când vine vorba de fobii. Memoria mea înseamnă mult pentru mine, de aceea cumva am încercat să aflu cum să mă asigur că am un creier sănătos. În limita posibilităților, desigur.

O soluție este să îmi păstrez mintea cât se poate de stimulată. Mult citit, integrame și rebus, etc. Dar dincolo de acestea, și alimentele pe care le consumăm au o importanță în sănătatea creierului. Potrivit studiilor de specialitate, există câteva de care depinde un creier sănătos. Să vedem care sunt.

5 alimente pentru un creier sănătos

1. Pește

În general, peștii îți oferă o mulțime de proteine, dar și acizi grași foarte sănătoși care îți protejează creierul. Persoanele care suferă de boala Alzheimer au carențe în acești acizi grași găsiți în anumiți peșto, așa că ai face bine să consumi pește mai des. Din moment ce peștii sunt benefici și pentru alte părți ale corpului, nu cred că mai e nevoie să spun nimic în plus.

Îți recomandăm să încerci aceste rețete cu pește, dacă tot suntem aici.

2. Fructe de pădure

Toate tipurile de fructe de pădure sunt destul de folositoare pentru sănătatea ta. De exemplu, afinele. Mai multe studii s-au uitat la impactul antioxidanților din afine asupra funcției cognitive și rezultatele au fost pozitive.

3. Sfecla

Când vorbim despre un creier sănătos, sfecla este de top! Dar, în același timp, este de top și în meniul meu, pot spune că am avut parte de o poveste de dragoste fulminantă cu această rădăcinoasă. Este plină de acod folic și are properități inflamatoare și tot felul de antioxidanți. Dar în același timp, conține compuși care îți relaxează vasele de sânge, deci nu este bună doar pentru creier.

Astfel, credem că a venit timpul să încerci această salată caldă cu sfeclă și fasole verde.

4. Cartofi dulci

Când vine vorba de cartofi dulci, poți să mănânci cu încredere orice varietate. Aceștia sunt și ei plini de un anumit tip de antioxidanți care reduc inflamația creierului. Și asta ne place foarte mult.

5. Verdeață

Deja știi, probabil, că dieta mediteraneană este bună pentru corpul tău în general. E inclusiv grozavă pentru un creier sănătos. Așa că a fost testată pentru efectele sale asupra longevității și scăderii riscului de a avea boala Alzheimer. Mai ales verdețurile te ajută. Include spanac, rucola, busuioc și tot așa în meniul tău. Cu siguranță nu vei regreta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *