Cum păstrezi alimentele reci în frigider dacă ai pană de curent

frigider Imagine via Pixabay
Citește mai multe articole despre

Nu este deloc plăcut să fie pană de curent, dar se poate întâmpla, iar o defecțiune la rețeaua electrică poate dura chiar și câteva ore până la remediere. Ce e de făcut într-o astfel de situație în ceea ce privește frigiderul?

Probabil prima întrebare care îți trece prin minte este ce faci cu mâncarea din frigider dacă pana de curent durează o perioadă mai mare de timp.

Află din acest articol câteva…

Trucuri simple pentru a menține cât mai mult timp alimentele reci

1. Prima și cea mai importantă regulă este să ții cât mai mult ușile frigiderului închise. Atât ușa congelatorului, cât și ușa frigiderului trebuie să rămână închise o perioadă cât mai mare de timp, astfel încât în interior să se mențină o temperatură scăzută.

Potrivit Insider.com, atunci când te confrunți cu o pană de curent, frigiderul își poate păstra temperatura până la 4 ore, iar un congelator închis își poate păstra temperatura timp de 24 de ore dacă este plin doar pe jumătate și 48 de ore dacă este plin până la refuz.

2. Un alt lucru pe care îl poți face pentru a păstra alimentele din frigider și congelator în siguranță în timpul unei defecțiuni la rețeaua de energie electrică este să utilizezi un termometru ca să afli exact temperatura din interior.

Frigiderul trebuie să aibă o temperatură de 4° sau mai mică de 4° Celsius, iar în congelator este vorba de -17° Celsius.

Termometrele te pot ajuta să afli mai repede când frigiderul sau congelatorul s-au încălzit prea mult.

3. Este bine să ai mereu pungi de gheață în congelator sau chiar sticle cu apă. De ce? Pentru că acestea te vor ajuta să păstrezi temperatura optimă și să le folosești în cazul în care problema la rețeaua de energie electrică nu se rezolvă repede și ai nevoie să transferi mâncarea din frigider. Este bine de știut că 50 de kilograme de gheață pot păstra o temperatură optimă în congelator până la 24 de ore.

4. Da, pentru a salva o parte din mâncare, cel mai bine este să transferi o parte din alimente la congelator. Laptele, carnea, alte alimente de care nu ai neapărată nevoie le poți depozita în congelator.

5. În cazul în care de exemplu te confrunți cu această situație iarna, trebuie să-ți spunem că nu este bine să scoți alimentele din frigider pentru a le depozita în zăpadă. Temperaturile de afară pot varia, iar acest lucru nu face decât să contribuie la alterarea mâncării.

6. Ca să ai mereu mâncare în casă, cel mai bine este să ai la păstrare și alimente neperisabile, de tipul conservelor de fasole, conservelor din carne, pastelor, orezului sau legumelor uscate, care au o durată de viață mai mare și care te pot scăpa dintr-o situație disperată.

Este extrem de important și ca alimentele să fie aranjate corect pentru ca ele să își păstreze prospețimea cât mai mult timp:

Cum păstrezi corect alimentele în frigider

Ce este de făcut pentru a proteja electrocasnicele

Primul lucru pe care te sfătuim să-l faci este să scoți din priză toate aparatele electrocasnice. Așteaptă până când nu mai sunt fluctuații de tensiune.

O a doua variantă este să cumperi prelungitoare cu protecție.

Iar a treia și cea mai bună opțiune este să achiziționezi un stabilizator de tensiune. Acesta nu face decât să preia tensiunea de la priză și să o regleze, deci este de mare ajutor în cazul fluctuațiilor de tensiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *