Să prăjești semințele de pepene? Da, iată cum și de ce!

semințele de pepene Să prăjești semințele de pepene? Da, iată cum și de ce!
Citește mai multe articole despre

Ce faci cu semințele de pepene după ce mânânci o felie delicioasă? Le arunci? Dacă da, atunci poate te ajutăm să te răzgândești, pentru că merită să le prăjești!

Semințele de pepene roșu sunt o gustare delicioasă pe care merită să o încerci vara asta. Nu-i așa că ar fi păcat să le irosești? Deja avem tendința să risipim o mare parte din elementele nutritive din fructe și legume. Și atunci când vine vorba de pepene, chiar și partea albă a cojii e comestibilă și poate să fie delicioasă dacă o adaugi într-un wok alături de alte ingrediente pentru stir-fry, de exemplu.

De ce să mănânci semințele de pepene

Dar am divagat. Să rămânem la subiectul principal, adică semințele de pepene. Trebuie să recunosc că eram prea leneșă în copilărie ca să le arunc și atunci mușcam direct dintr-o felie mare de pepene roșu și ronțăiam semințele fără nicio problemă. Însă dacă vrei să faci ceva special cu ele, ai putea să le prăjești.

Semințele de pepene conțin proteine, grăsimi benefice, vitamine și minerale. Printre acestea se numără vitamina E, care-ți protejează ochii, printre altele. Ai mare nevoie de ea. Iar gustul semințelor nu este deloc rău.

Dacă nu te poți sătura de pepene roșu, te înțelegem perfect. Iată cum îl poți folosi într-un cocktail fără alcool, dar foarte răcoros.

Cum să prăjești semințele de pepene

Ai nevoie de ulei de măsline sau un alt ulei pe care îl preferi. Poți folosi și unt, dar și condimente suplimentare și verdețuri, precum piper negru, chimion sau boia. Nu uita de sare!

Încălzește cuptorul la 165 de grade, spală semințele de pepene roșu și înmoaie-le în apă cu sare timp de aproximativ două ore. Apoi aruncă apa și usucă semințele. Pune-le într-o tavă, stropește-le cu ulei și atunci amestecă-le puțin ca să te asiguri că toate sunt acoperite de grăsime. Adaugă sare și condimentele preferate. Chiar și puțin unt.

Pune tava în cuptor pentru în jur de o oră. Îți poți da seama că semințele sunt prăjite atunci când au o culoare maronie și sunt crocante. Când le scoți din cuptor, lasă-le să se răcească pe șervete de hârtie. Așa scapi și de excesul de ulei.

Îți recomandăm și câteva idei pentru cum să folosești pepenele roșu în bucătărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *