Cum să faci ouă umplute și altfel decât folosind rețeta clasică

ouă zilnic ouă zilnic
Citește mai multe articole despre

Nu trece Paști fără ouă umplute. Sunt super gustoase și nici n-ai avea de ce să nu le prepari când ai îți rămân atâtea ouă roșii, fierte. Ca să ai o masă îmbelșugată în a doua și a treia zi de Paști, fă umpluturi diferite pentru ouă.

Îți plac ouăle umplute? Cui nu-i plac? Cele clasice, cu maioneză și muștar, sunt extraordinare. Dar asta nu ar trebui să te împiedice să încerci și alte variante de umplutură. Unele schimbă total gustul cu care ești atât de obișnuit, dar unele au doar puțină aromă de la ingredientele adăugate.

Cum Paștele a trecut, presupunem că ți-au rămas destule ouă roșii pe care le vei umple. Așadar, îți dăm câteva idei. Evident, îți spunem și cum să faci ouă umplute în varianta clasică – în caz că nu ai mai făcut până acum –, dar avem și niște alternative interesante la umplutura obișnuită.

Cum să faci ouă umplute – varianta clasică

Cum să faci ouă umplute și altfel de cât folosind rețeta clasică

Mai întâi de toate, asigură-te că ai în casă tot ce îți trebuie: ouă, maioneză, muștar, sare și piper, eventual niște pătrunjel, pentru decor. Mai ai nevoie și de o pungă pentru ornat. Apoi, apucă-te să faci ouă umplute:

1. Fierbe ouăle

Acest pas este valabil dacă nu ai ouă fierte rămase de la Paști sau dacă faci ouă umplute în ală perioadă a anului. Pune ouăle într-un vas cu apă cât să le acopere bine și fierbe-le până când se fac tari. Când sunt gata, lasă-le să se răcească și apoi decojește-le.

2. Pregătește ouăle

Taie ouăle în jumătăți pe lungime și scoate-le gălbenușurile. La această operațiune, folosește-ți degetele și ai grijă să nu rupi albușurile. Pune gălbenușurile într-un bol, iar albușurile pe o farfurie plată.

3. Fă umplutura

Zdrobește bine gălbenușurile folosind un robot de bucătărie sau o furculiță. Adaugă maioneză și muștar. Ar trebui să folosești o lingură de maioneză la fiecare trei gălbenușuri și o lingură de muștar la fiecare trei gălbenușuri. Dacă vrei, poți să crești rația de maioneză și muștar, dar să nu o scazi, pentru că e posibil ca, altfel, să nu-ți ajungă umplutura. De asemenea, poți pune mai multă maioneză decât muștar, în funcție de preferință. Amestecă totul până obții o pastă cremoasă. Asezonează cu sare și piper!

4. Umple ouăle

Când faci ouă umplute, e bine să folosești o pungă pentru ornat cu un capăt gros. Dacă totuși nu ai, le poți umple folosind o lingură.

Le poți orna cu frunze de pătrunjel, cum făceau bunicile noastre, sau cu semințe de susan negru sau boia de ardei. Tu decizi!

Alte idei de umpluturi pentru ouă

Cum să faci ouă umplute și altfel de cât folosind rețeta clasică

Noi nu credem că poți să te plictisești vreodată de ouă umplute, dar credem că e posibil să vrei să încerci și alte variante. Dacă așa stau lucrurile, iată ce mai poți folosi în umplutură:

Bacon

Baconul prăjit și apoi mărunțit e grozav dacă îl adaugi în umplutura clasică pentru ouă. Dincolo de gustul super bun, o să îi dea și o textură mai crocantă. Pudrează cu puțină boia.

Măsline și capere

Toacă mărunt de tot câteva măsline verzi și câteva capere și amestecă-le în umplutura clasică. Poți folosi capere în umplutură și felii de măsline pentru decorat.

Hummus

În loc de maioneză și muștar, adaugă la umplutura de gălbenușuri hummus făcut în casă, suc de lămâie și puțin ulei de măsline. Amestecă, asezonează după gust și umple ouăle. Presară deasupra condimente za’atar înainte de a servi ouăle.

Guacamole

Dacă îți place avocado, sigur îți place și guacamole. Și, dacă îți place guacamole, de ce să nu o folosești și la ouă umplute? Pasează pulpa de avocado (aproximativ o treime de cană la 12 ouă, dar poate fi și o jumătate de cană) și amestec-o cu gălbenușurile zdrobite, maioneză, suc de lămâie, muștar, sare și piper. 

Somon

Adaugă peste gălbenușurile fierte somon afumat tocat foarte fin, smântână, cremă de brânză, maioneză, suc de lămâie, cepșoară (dacă găsești, dar nu e obligatorie), sare și piper. Amestecă bine totul și umple albușurile.

Notă: nu uita, dacă îți rămân ouă umplute, ele pot fi păstrate în frigider 24 de ore, timp în care încă vor mai arăta bine. După o zi, umplutura va începe să se întărească și nu va mai arăta la fel de apetisant, deși încă va fi gustoasă.

Dacă ești pregătit să încerci măcar una din aceste variante, îți recomandăm să folosești maioneză de casă. Află de AICI cum se face.

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *