Cred că ești de acord că pepenele roșu este fructul-vedetă al verii. Dacă l-ai mâncat doar ca atare până acum, poate a venit timpul să experimentezi. Iată câteva idei grozave pentru cum să folosești pepenele roșu în rețete.
Acest fruct ne ține în viață toată vara datorită conținutului ridicat de apă (91%), dar și aromei care pur și simplu ne împrospătează. Și pentru că găsești pepeni roșii buni peste tot, de ce să nu încerci și să experimentezi cu acest ingredient. Sigur, e foarte plăcut să muști dintr-o felie atunci când nu ai răbdare să gătești. Dar dacă ai puțin timp la dispoziție, noi avem câteva idei pentru cum să folosești pepenele roșu în rețete!
E ideal în multe feluri pentru că nu este deloc greoi atunci când îl mănânci și poate substitui deserturile pline de zahăr care fac mai mult rău decât bine.
4 idei pentru cum să folosești pepenele roșu în rețete
1. Sandvișuri cu pepene roșu
Cu siguranță ai încercat în copilărie, când mergeai pe la bunici, să mănânci pepene roșu cu pâine. E atât de simplu! Și poți îmbunătăți această idee clasică făcând un sandviș. Poți să experimentezi cu diferite feluri de pâine și poți adăuga și alte ingrediente, la fel de ușoare și sănătoase: salată, brânza ta preferată, bucăți de pui la grătar sau castraveți. Poți mânca pâinea ca atare sau o poți prăji!
2. Pepene roșu la grătar
Dacă tot mergi la iarbă verde și ai încins deja grătarul, de ce să nu încerci să arunci și niște bucăți de pepene pe el? Taie-l în felii subțiri, adaugă niște condimente dacă simți nevoia, și apoi pune-l pe grill. Încearcă niște suc de lime, piper și mentă.
3. Adaugă-l în salate
Salatele sunt unul dintre cele mai simple moduri de a folosi pepenele roșu în rețete. Dar oare cu ce merge bine de tot? Poți să adaugi tot felul de alte ingrediente, precum brânzeturi, spanac, rucola sau frunze de salată, nuci, migdale, semințe de dovleac sau de floarea soarelui, ouă fierte, bucăți de pui la grătar sau curcan.
Nu uita să adaugi puțin ulei de măsline și suc de lămâie sau lime.
4. Folosește-l în băuturi
Pepenele roșu merge foarte bine și în limonade, dar și în cocktailuri. Poți face și fresh-uri dacă ai blender: amestecă pepenele roșu cu morcovi, suc de mere sau lapte de cocos. Experimentează după pofta inimii.
Cât despre alcool, pentru serile toride de vară, e bine să știi că pepenele roșu „se joacă” bine cu rom, mentă și suc de lime (pentru un mojito fără zahăr). Dar îl poți îmbina și cu votcă, tequila și triplu sec – ca alcool – și sucuri de afine, zmeură sau mure. Nu uita de cuburile de gheață! Iata încă o idee de cocktail non-alcoolic de încercat.
Cauți alte rețete răcoritoare pentru această vară? Avem și noi cîteva idei de salate de fructe pe care să le faci!