Cum să gătești vinete mai bine: tips & tricks

gătești vinete Imagine shokotov de la Pixabay

Să gătești vinete poate fi un picuț complicat pentru că aceste legume delicioase au textura unui burete și absorb foarte mult lichid, ceea ce poate duce la rezultate deloc impresionante. Dar doar pentru că e un pic complicat, nu ne dăm noi înapoi!

Vinetele pot fi cu adevărat delicioase și pot avea o textură uimitoare dacă înveți cum să le pregătești mai bine. Desigur, două variante la îndemâna ta sunt să le faci la grătar sau să le transformi într-o salată clasică și delicioasă.

O porție de vinete tăiate în cubulețe și gătite are doar 35 de calorii, dar e bogată în fibre, minerale precum cupru, mangan și potasiu, dar și vitaminele B1, B3, B6 și K. Există fitonutrienți în ea care au activitate antioxidantă și protejează membranele celulelor din creierul tău.

Acum că știm de ce ar trebui să iubești vinetele mai mult, să aflam cum să gătești vinete mai bine.

3 sfaturi pentru cum să gătești vinete

1. Adaugă sare de la început

Poți să scapi de coaja vinetelor sau nu, acest lucru încă mai e dezbătut de comunitatea culinară. Eu zic că ar trebui să cureți coaja doar dacă vânăta e mai matură și atunci probabil va fi mai greu de mestecat. Dar dacă folosești sare de la început atunci când gătești vinete, atunci vei reuși să scapi de lichidul extra din legumă. Așa că taie-o, acoper-o cu sare și las-o așa timp de 15-20 de minute. Sarea o să mai schimbe puțin și gustul amar. După aceea trebuie însă să ștergi felille de vânătă și să le usuci înainte să le gătești.

Îți recomandăm să încerci această mâncare de vinete cât mai curând!

2. Prăjește-le!

O idee bună e să tratezi vânăta ca pe o bucată de carne (literal, nu figurativ). Ai putea să o pregătești într-un aluat cu bere sau să adaugi fulgi de porumb la pesmet, dacă o prăjești în pesmet.

3. Încearcă să gătești vinete la cuptor

Dacă gătești vinete la cuptor, atunci ia-o încet. Poți doar să tai legumele în jumătate sau să le gătești întregi, iar rezultatul să fie incredibil, carnos și gustos. Dar nu o expune la prea multă căldură. Încălzește cuptorul în avans și menține o temperatură medie. Poți și să o înțepi cu o furculiță în coajă, înainte de gătit. Dacă o acoperi în folie, atunci păstrezi toate aromele înăuntru, acolo unde le e locul.

Încearcă și această budincă de paste cu vinete și bacon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *