Cum să reîncălzești friptura ca să aibă gust bun

Cum să reîncălzești friptura ca să aibă gust bun
Citește mai multe articole despre

Ai impresia că, dacă reîncălzești friptura, o să se usuce? Da, dacă nu faci ceea ce trebuie. Friptura e însă bună și a doua zi, dacă procedezi corect când o încălzești.

De obicei, când faci friptură, gătești mai multă decât mănânci la o masă. Ori ai avut invitați și ai estimat greșit cât va mânca fiecare, ori ai avut o bucată de carne mai mare decât ai putut mânca la cină. Așa că îți rămâne. Așa cum e și firesc, nu o arunci. O pui în frigider, pentru a doua zi, când ori o iei la pachet, la serviciu, ori o lași pentru cină. Dar cum reîncălzești friptura de porc sau de vită rămasă de seara? Ea poate arăta destul de tentant, dar se poate usca atunci când o încălzești fără să știi cum. În orice caz, nu o mânca rece (deși, recunoaștem, poate fi destul de gustoasă și așa). Gustul și frăgezimea unor resturi de friptură depind foarte mult de metoda pe care o folosești când o încălzești. Chiar și friptura de pasăre poate fi reîncălzită astfel încât să fie gustoasă a doua zi.

Cum să reîncălzești friptura ca să aibă gust bun

Cum să reîncălzești friptura. 3 metode

 1. În cuptorul cu microunde

Dacă ai numai puțin timp la dispoziție și vrei să reîncălzești friptura, ca să o savurezi alături de o salată, cuptorul cu microunde e o soluție simplă. Totuși, dacă nu știi cum să o faci, friptura va deveni mai uscată și mai tare.

Deci ce trebuie să faci, ca friptura să fie fragedă chiar și după ce o scoți din cuptorul cu microunde? În primul rând, să o pui într-un vas adânc, rezistent la microunde. Apoi, toarnă peste ea o parte din lichidul în care ai gătit-o. Dacă nu ai, poți turna și apă, dar cu lichidul în care ai gătit-o îi va da un gust și mai bun. Acoperă apoi vasul cu folie alimentară și pune-l în cuptorul cu microunde, la temperatură medie, pentru intervale de câte 30 de secunde. Întoarce friptura între aceste intervale, până când e destul de caldă. O să fie fragedă și gustoasă. Această metodă e de preferat atunci când îți iei mâncare la pachet, la serviciu.

2. În cuptorul aragazului, fără lichid

Aceasta e o metodă bună, dacă vrei să te ții departe de cuptorul cu microunde, dar durează mai mult. Ar fi bine să ai la dispoziție aproximativ 30 de minute, ca să reîncălzești friptura așa cum trebuie.

Înainte de a băga carnea în cuptor, preîncălzește-l la 120 de grade Celsius. Apoi, pune un grătar în tava de cuptor și așază friptura pe acest grătar. Acest lucru permite căldurii să circule pe sub bucata de carne. Când crezi că s-a încălzit cuptorul, bagă tava înăuntru. Lasă friptura în cuptor aproximativ 20-30 de minute, verificând-o din când în când. Desigur, diferite tipuri de carne și de friptură au nevoie de perioade diferite de timp ca să se încălzească, în funcție de cât de groasă și cât de fragedă e carnea.

3. În tigaie, adaugând supă de carne

Se poate să încălzești friptura și în tigaie, dacă adaugi niște supă de carne. Toarnă mai întâi puțină supă în tigaie, ține-o pe foc până când începe să formeze bule la suprafață și pune abia apoi friptura rămasă de seara. Nu ai nevoie de ulei, atât timp cât folosești o tigaie antiaderentă. Nu durează mult să încălzești friptura în felul acesta. Supa de carne o să frăgezească friptura și mai mult!

Friptură de porc, vită sau pui – orice fel de resturi ai avea de seara – nu le arunca! Consumă mâncarea rămasă, pentru că e încă bună!

Află și Ce poți să gătești dintr-un pui întreg: mâncare pentru o zi.

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *