Cum să usuci salata rapid: 3 trucuri

usuci salata

Există ceva mai enervant decât să vrei să faci o salată rapid, dar ajungi să aștepți să se usuce frunzele? Probabil că da, există lucruri mai enervante. Tocmai de aceea avem 3 trucuri care să te ajute să usuci salata. 

Metodele de mai jos nu sunt doar ca să usuci salata mai repede, ele funcționează și la alte verdețuri de care ai putea avea nevoie cât mai rapid, cum ar fi spanac, valeriană, varză kale etc. Dar dacă tot ai nevoie de ajutor acum, hai să nu mai amânăm momentul. Că poate ți-e tare foame!

3 metode să usuci salata rapid

1. Metoda lasoului

Ia un șervet curat de bucătărie și pune foile de salată, spanac, sau ce mai poftești, în centrul lui. Apoi strânge cele patru colțuri ale șervetului într-o singură mână. Apoi, și aceasta este partea mai delicată, du-te în baie, afară, pe balcon. Oriunde e ok cu tine să răspândești picături. Și iată cum poți să usuci salata: învârte șervetul cu multă putere, până când ajungi să nu mai stropești cu apă.

Primești puncte bonus dacă te vede un vecin, pentru că vă va da un subiect de conversație. Și îi poți povesti despre acest truc.

Apoi dă drumul la colțurile șervetului și folosește frunzele oricum dorești.

2. Scutură!

Folosește o strecurătoare pentru a scăpa de cât mai multă umezeală de pe frunzele de salată. Apoi acoperă strecurătoarea cu un șervet curat de bucătărie (e cel mai bun prieten al tău când vine vorba să usuci salata) și apoi scutur-o în toate direcțiile posibile, cât e încă acoperită. Astfel șervetul va absorbi mare parte din apa de pe verdețurile tale și apoi le poți folosi în liniște.

Sigur, această metodă nu e la fel de simpatică ca cea de dinaintea ei, dar măcar faci puțină mișcare. Și cine n-are nevoie de puțină mișcare?

3. Rola

Apucă salata sau verdețurile și scutură-le bine ca să scapi de excesul de apă. Apoi pune-le pe un șervet de bucătărie curat. Începând dinspre tine, rulează șervetul peste verdețuri în timp ce apeși cu delicatețe peste ele, pentru a te asigura că șervetul absoarbe apa. Dar ai grijă să nu apeși prea tare sau ai putea ajunge să lași vânătăi pe frunze. Ceea ce nu e o idee prea grozavă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *