Cum se descojesc rapid ouăle fierte!

cum cureți ouăle Imagine de Enrico Mantegazza via Unsplash
Citește mai multe articole despre

Cu siguranță ai văzut până acum o mulțime de tutoriale care te învață cum să fierbi corect oul, cum să faci cea mai gustoasă omletă, cum să îl prăjești astfel încât să nu îngreuneze prea mult digestia… Noi îți vom arăta azi cum să-l descojești. Rapid. Foarte rapid.

De ce sunt ouăle sunt benefice pentru sănătate

Înainte să îți arătăm cum se descojesc rapid ouăle fierte, să vorbim puțin despre acest ingredient minunat.

Paradoxal, deși sunt gustoase, hrănitoare și au multe beneficii pentru sănătate, ouăle se numără printre cele mai controversate alimente, din cauza unor idei preconcepute din trecut, bine înrădăcinate în conștiința colectivă.

Fie că vorbim despre micul-dejun, despre gustări sau chiar preparate care constituie mesele principale ale zilei, ouăle sunt recomandate de specialiștii în nutriție pentru că sunt bogate în nutrienți, proteine, vitamine și minerale esențiale. Există însă și reversul medaliei: colesterolul.

Potrivit celor mai recente studii, colesterolul și grăsimile din ou nu reprezintă un pericol pentru organism. Harvard Health Publishing susține că un ou pe zi nu crește riscul bolilor cardiovasculare, așa cum știam. Studiile recente arată că nivelul de colesterol din organism crește din cauza ficatului, care îl produce nemijlocit. Iar ficatul este stimulat în primul rând să producă colesterol de grăsimile saturate și trans, și nu de colesterolul din alimentație.

Oul este un aliment care are toate ingredientele potrivite pentru o bună funcționare a organismului și este foarte bogat în nutrienți“, susține Christopher Blesso, profesor în Științele nutriționale la Universitatea din Connecticut, SUA.

Ouăle reprezintă  o sursă importantă de vitamina B și vitamina A, ambele contribuind la funcționarea optimă a organismului uman.  Vitamina D din ou ajută la absorbția mineralelor și la întărirea oaselor. Ouăle sunt bogate și în iod, care ajută la generarea hormonilor tiroidieni, dar și în fosfor, care contribuie la întărirea dinților.

Iar acum că am văzut care sunt beneficiile consumului de ouă, să trecem la treabă.

Cum se descojesc rapid ouăle fierte – 3 trucuri geniale

Metoda 1: Pui oul fiert într-o oală cu apă rece, acoperi cu un capac și agiți timp de câteva secunde.

Metoda 2: Deși pare greu de crezut, lingura este instrumentul care ne ajută cel mai mult la curățarea unui ou.

Metoda 3: Videocliopul de mai jos îți explică cum să cureți oul fiert în numai 3 secunde cu ajutorul unui pahar.

În speranța că sfaturile noastre ti-au fost de folos, acum ar trebui să poți curăța un ou fiert atât de repede pe cât ai spune… SoDelicious.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *