Le-ai spălat corect până acum? Iată cum trebuie curățate aceste 8 legume

spălarea corectă a legumelor Foto: Kropekk_pl / Pixabay
Citește mai multe articole despre

Înainte de a folosi legumele și fructele, fie ele cumpărate sau luate din grădina proprie, acestea trebuie spălate temeinic. Toate intră în contact cu solul unde sunt cultivate, deci cu multe bacterii, soluții chimice, apă de ploaie, insecte și altele.

Ce e de făcut? Cu siguranță le speli înainte de a le consuma, dar anumite legume au nevoie de un tratament puțin diferit pentru a fi bune de mâncat.

Care sunt legumele ce necesită atenție sporită la spălare

1. Broccoli și conopida. Îți plac mult și sunt legume de sezon, dar sunt și printre cele mai enervante atunci când vine vorba de spălarea lor. De ce spunem asta? Buchețelele de broccoli și conopidă pot ascunde o mulțime de insecte, bacterii sau resturi organice pe care nu îți dorești să le consumi. Pentru a fi sigur că aceste două legume au parte de o spălare ca la carte, umple chiuveta cu apă, scufundă-le pentru câteva minute, apoi pune-le într-o sită mai mare și mai trece un jet de apă rece peste ele. Doar așa vei îndepărta bacteriile nedorite.

Acum că ai aflat cum se spală corect, îți lăsăm aici o rețetă delicioasă: Supă cremă de conopidă coaptă și lapte de migdale.

2. Varza de Bruxelles. Această legumă are și ea nevoie de o atenție sporită la spălare. Pune varza într-un bol cu apă caldă, las-o acolo pentru zece minute și cu siguranță micii dăunători ascunși printre frunze vor fi anihilați.

3. Ceapa verde. Este o legumă pe care cu siguranță o vrei des în farfurie. Dar tulpinile ei lungi pot fi ascunzători perfecte pentru murdărie. Îndepărtează orice fel de frunză ofilită sau decolorată și spală ceapa sub un jet puternic de apă rece. Asigură-te că apa trece prin fiecare tub al cepei și nu vei mai avea probleme cu mizeria.

4. Ciupercile. Acestea adună cea mai multă mizerie indiferent de unde sunt luate. Este greșit să le scufunzi sub apă pentru că ele o vor absorbi foarte repede și le vei strica consistența. Ciupercile trebuie spălate rapid sub jet de apă cu o perie mică de bucătărie.

După ce le-ai curățat, încearcă rețeta noastră de pui coquelet umplut cu ciuperci și praz. Îți promitem că te vei linge pe degete, nu altceva:

5. Ardeii. Cine s-ar fi gândit că ardeii au nevoite de atenție suplimentară la spălare? Da, se pare că nici în cazul lor nu scăpăm atât de ușor. Coaja groasă a ardeilor trebuie curățată sub apă rece cu partea aspră a buretelui de bucătărie.

6. Rădăcinoasele. Curățarea temeinică cu un cuțit a cartofilor, morcovilor, țelinei, păstârnacului, nu înseamnă că ai scăpat de murdărie. După ce ai îndepărtat coaja groasă a rădăcinoaselor, spală bine suprafața lor sub jet de apă, eventual lasă-le și puțin la înmuiat.

7. Salata verde. Pentru a nu crănțăni între dinți murdăria din frunzele de salată, las-o la înmuiat câteva minute într-un bol cu apă, sau chiar în chiuvetă. Apoi trece fiecare frunză prin jet de apă. Dacă ai respectat acești pași și ești mulțumit de cât de curate sunt frunzele, atunci spor la gătit.

8. Prazul. Și în straturile de frunze ale prazului stă bine ascunsă murdăria. Pentru a te asigura că scapi de ea, taie prazul în jumătate pe lungime și lasă-l la înmuiat pentru câteva minute. Abia după această etapă îl poți spăla sub jet de apă.

Legumele prezentate mai sus sunt folosite cu regularitate de gospodine, deci este bine de știut că necesită o atenție sporită la spălare și curățare. Dacă mai ai întrebări sau observații, așteptăm oricând comentariile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *