Decorează masa de Paște în culorile pastelate ale primăverii

Decorează masa de Paște în culorile pastelate ale primăverii - 1 Decorează masa de Paște în culorile pastelate ale primăverii Imagine de la annca - Pixabay
Citește mai multe articole despre

Vrei să pregătești o masă de Paște într-un stil inedit? Iată câteva idei simple și originale de decor care s-ar putea să te inspire.

Decorarea mesei de Paște cu eleganță și creativitate nu trebuie să fie o datorie, ci o plăcere. Din punct de vedere vizual, îmbinarea și armonizarea culorilor reprezintă o primire primăvăratică și veselă a oaspeților cu care vei alege să petreci  aceste momente festive, dar în contextul actual este o bucurie oferită doar celor ai casei. Primăvara e, dincolo de toate, anotimpul renașterii, iar soarele e cel ce aduce bucurie și viață.

Aranjarea mesei de Paște poate fi cu adevărat distractivă, indiferent dacă ești pasionat de decorațiunile pascale sau, în general, de orice decor. În plus, poate fi un exercițiu de schimbare a rutinei în această perioadă în care petrecem mult timp în casă. Atenția la detalii face cu adevărat diferența:

Fața de masă

Decorarea mesei de Paște începe prin alegerea unei fețe de masă adecvate: aceasta poate fi cu imprimeu floral sau poți opta pentru stilul elegant și impecabil, alegând o față de masă albă sau în tonuri calde.

Culoarea care te reprezintă

Alege culori cu vibrații intense și luminoase, pe care le simți în rezonanță cu dispoziția ta. Folosește nuanțele alese într-un joc plăcut și relaxant și transformă atmosfera casei tale. Conform cromoterapiei, galbenul învinge depresia și apatia, îmbunătățește starea de spirit, promovează fericirea și încrederea, fiind cel mai aproape de lumina pură și strălucitoare a soarelui.

Flori proaspete, simbol al primăverii

Dacă e primăvară, atunci obligatoriu trebuie să avem și flori. Un detaliu nelipsit de pe masa de Paște sunt florile proaspete care în perioada aceasta înfloresc în toată splendoarea lor. Florile proaspete au o magie rară, deoarece exprimă vitalitatea și forța imensă a naturii.

Decorează masa de Paște în culorile pastelate ale primăverii - 2

Distribuie florile în vaze de diferite mărimi.
Imagine de congerdesign de la Pixabay

Alege florile tale preferate de sezon, în culorile care-ți plac ție cel mai mult. Fie că alegi un buchet simplu de flori de liliac, fie un buchet generos de lalelele într-o singură culoare sau multicolor, fie gingașele lăcrămioare în ton cu puritatea sărbătorii, toate vor oferi decorului o notă de eleganță și bucurie.

Masă creativă de Paște

Adu-ți contribuția printr-o notă personală. Alege câteva mini plante suculente pe care să le pui în dopuri de plută sau în mici borcane de sticlă (le poți recicla pe cele de iaurt). Amplasate lângă farfurie și personalizate cu numele fiecărei persoane, acestea vor fi un mic cadou pe care să-l oferi fiecărui oaspete la plecare. Sau, chiar celor ai casei.

Tot ca decor și surpriză de oferit poți pregăti câte un buchețel de primule și violete prins de un ou. Odată terminată masa de prânz, va fi un cadou inedit de oferit celor dragi.

Direct din pădure

Din mușchi sau licheni, din iarbă sau frunze diverse poți crea un cuib sau un „pat” verde pe care să așezi ouăle, fie roșii, fie multicolore.

Decorează masa de Paște în culorile pastelate ale primăverii - 3

Atât de simplu și frumos!
Imagine de Bruno Germany de la Pixabay

Inel cu flori pentru șervețele

Renunță la clasicul inel pentru șervețele și creează un inel de flori, pe care îl poți fixa cu un fir subțire de iarbă sau cu codița unei flori.

Narcise și ouă de Paște

Galbenul este culoarea ideală pentru masa de Paște, iar narcisele sunt florile perfecte. O  idee simplă, dar cu efect maxim, care aduce un aer primăvăratic decorului pascal. Poți alege chiar o crenguță de piersic sau de cireș plină cu flori, pe care să o așezi într-o vază în mijlocul mesei. De asemenea, poți folosi în combinație cu galben lavanda sau accesorii mov.

Decorează masa de Paște în culorile pastelate ale primăverii - 4

O pată de culoare într-un decor de sărbătoare. Imagine de minka2507 de la Pixabay

Elementul principal al mesei de Paște sunt ouăle. Colorate pot fi folosite ca decor sau doar coaja acestora, perfectă ca suport pentru lumânări și piesă pentru decorul central, înconjurată de fluturi din hârtie și buchețele de flori minuscule.

Alb în totalitate pentru eleganță maximă

Pentru un prânz de Paște mai formal, alege albul pentru un decor elegant și rafinat: o față de masă albă, de bumbac sau de in, farfurii albe de porțelan, pahare de cristal și tacâmuri rafinate vor fi suficiente. Pentru o mică pată de culoare, alege șervețele într-o culoare caldă și primăvăratică: obligatoriu să fie din pânză, și nu din hârtie. Le poți plia într-un mod elegant, simplu și frumos, de exemplu în formă de iepuraș stilizat.

Piesa centrală pentru masa de Paște

O idee simplă și ușor de pus în aplicare este să așezi un ou decorat pe fiecare farfurie, cu numele invitatului. Poți alege drept suport un cuib realizat din paste. Inedit, nu-i așa?

Decorează masa de Paște în culorile pastelate ale primăverii - 5

O idee grozavă! Imagine de la Couleur de la Pixabay

Decorează masa de Paște în culorile pastelate ale primăverii - 6

Un decor extrem de simplu! Imagine de congerdesign, Pixabay

Piesa centrală este un element important pentru masa de Paște: o compoziție florală realizată cu flori de sezon, care va conferi mesei o atmosferă de prospețime și culoare. De asemenea, poți să folosești un suport pentru tort pe care să aranjezi ouă colorate și crenguțe cu flori de piersic. Dacă ai pregătit prăjituri cu tematică, le poți include în decor.

De asemenea, poți confecționa un cuib fals din rafie sau sfoară, natural sau colorat, pe care să așezi ouăle decorate. Așezi apoi cuibul într-un coș. În cazul florilor, le poți așeza într-un mod original: plasează pe masă 3 recipiente din sticlă sau din lemn de înălțimi diferite și umple-le cu o varietate de flori, plante sau fructe, asortând culorile. Rezultatul? Explozie de culoare și bucurie.

*

Ți-am făcut poftă de bricolat? Știu că și tu ai câteva idei grozave! Spor la lucru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *