Delicios! 3 rețete simple cu ștevie

Mâncare de ștevie
Citește mai multe articole despre

Da, știm, ștevia nu este în sezon acum, dar o găsești cu siguranță în piețe mai mari. Și vei dori să o cauți, datorită acestor 3 rețete simple cu ștevie care te vor face să te lingi pe degete. 

Ștevia merită și gătită, și mâncată. E foarte sănătoasă și preparată corect, va avea un gust delicios. Aceste 3 rețete simple cu ștevie conțin parmezan, de eliminat în perioada postului. Dar ți-am mai pregătit încă două, de ținut minte pentru începutul anului viitor!

3 rețete simple cu ștevie

1. Mâncare de ștevie

Ștevia este o planta extrem de hrănitoare, care se mănâncă din cele mai vechi timpuri, dar pe care lumea a cam uitat-o. Din fericire, la noi a rămas încă un aliment apreciat. Urmează pașii dacă vrei să-ți pregătești o mâncare bună de ștevie cât ai zice … “ștevie”. Pentru un efect maxim, servește-o cu mămăliguță caldă. Dar elimină parmezanul ras, cât timp suntem în post!

3 rețete simple cu ștevie

2. Spaghete cu pesto de ștevie

Poate ați încercat multe variante de pesto, dar probabil nu și pe acesta. Nu fiindcă nu ați fi creativi, ci pentru că se bazează pe un ingredient sezonier precum ștevia. Pentru această rețetă de pesto am mai folosit fistic, usturoi și ulei de măsline. Și rezultatul l-am combinat cu o porție generoasă de spaghete. O decizie foarte bună, am spune noi. Dar ne puteți confirma într-un comentariu.

Și aici, de dragul postului, îți recomandăm să elimini parmezanul din meniu!

Spaghete cu pesto de ștevie

3. Risotto cu ștevie și lobodă

Risotto-ul este unul din preparatele de bază al bucătăriei italiene, dar asta nu înseamnă că nu-l putem adapta la specificul bucătăriei noastre. Și tocmai am făcut asta, introducând în rețetă două ingrediente foarte îndrăgite la noi – ștevia și loboda. Ești curios cum a ieșit preparatul? Hai în bucătărie să vezi!

Risotto cu ștevie și lobodă

Bonus! 2 rețete simple cu ștevie de încercat după post!

1. Sarmale vegetariene în foaie de ștevie

Suntem siguri că vă plac sarmalele, dar ce părere aveți despre cele vegetariene? Cu puțină atenție și pricepere în bucătărie, pot fi măcar la fel de bune ca cele cu carne. Umplutura acestor sarmale este cu linte, orez și brânză de vaci, totul aromat cu usturoi și mentă. Dar nu am discutat despre foile de sarmale. Am folosit foaie de ștevie, pe care am ales-o datorită gustului ușor acrișor.

Sarmale vegetariene în foaie de ștevie

2. Brioșe cu ștevie și quinoa

Ștevia este un ingredient de sezon și este păcat să nu-l folosim în cât mai multe combinații. V-ați gândit până acum să o folosiți la brioșe? Nu este chiar primul preparat care ne vine în minte, dar astăzi am vrut să acceptăm provocarea. Și am copt niște brioșe numai bune, în care am mai adăugat ardei gras, ciuperci, puțină quinoa și am aromat cu oregano.

3 rețete simple cu ștevie

Dacă îți place loboda, atunci citește și 2 rețete simple cu lobodă pentru post și una bonus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *