Dacă îți place să le ronțăi sau să le folosești în rețete, atunci poate ar trebui să afli mai multe despre migdale. Îți spunem cum să le alegi și cum să le depozitezi.
Toamna timpurie este momentul potrivit pentru o drumeție, pentru că vremea e mai blândă și nu riști atât de mult să te deshidratezi sau să faci insolație. Și dacă vrei să îți iei cu tine gustarea potrivită, atunci avem o sugestie pentru tine: ce părere ai despre migdale? Pune-le în rucsac alături de fructe și niște sandvișuri și nu vei regreta.
Migdalele îți oferă o mulțime de energie și au multe alte beneficii de sănătate. Sunt pline de vitamine, minerale, fibre și proteine. Doar o mână de migdale, în jur de 30 de grame, îți oferă o optime din necesarul zilnic de proteine.
Despre migdale: cum să le alegi
Le poți consuma ca atare, crude sau prăjite în ulei, cu sare. Există și în formă de fulgi sau de feliuțe. De aceea le poți adăuga și în nenumărate rețete.
Ce mai trebuie s[ afli despre migdale? Ele au un termen de valabilitate destul de lung, dacă știi cum să le depozitezi. Dacă nu ai grijă la acest aspect, atunci cu siguranță ele vor râncezi mult mai repede decât ți-ai dori. De exemplu, ele pot ține în jur de doi ani într-un loc uscat și întunecat, atât timp cât pachetul nu este deschis. Aceastră „regulă” este valabilă și pentru migdalele crude, și pentru cele uscate.
Migdalele rezistă și mai mult dacă ții pachetul nedesfăcut la frigider sau în congelator. Orice ai face, ai grijă să le ții într-un loc răcoros, pentru că în mod cert căldura le vine de hac.
Odată ce ai deschis pachetul, pune-le într-un container care se poate sigila și resigila. Chiar și mai bine, le poți pune într-o pungă pe care să o videzi. Un pachet desfăcut te ține doar trei luni, așa că plănuiește-ți meniul cu grijă!
O soluție grozavă este să faci lapte de migdale acasă!