INTERVIU: Diana Bart, inspirată de mâncarea din vacanțe

Diana Bart în bucătărie Fotografie din arhiva personală.
Citește mai multe articole despre

Diana Bart a avut-o ca mentor în bucătărie pe mama sa, dar a fost inspirată și de stilul fascinant al mătușii “de la Capitală”, care servea masa cu farfurii de porțelan, pahare de cristal și tacâmuri de argint. 

Diana Bart este o apariție fermecătoare, mamă a două fetițe și pasionată de gătit de când era mică. Visează la propriul restaurant, iar rețetele cu care ne răsfață pe conturile sale de socializare, ar putea face parte dintr-un meniu delicios, cu care să ispitească mulți turiști gurmanzi.

De unde a venit „pofta pentru gătit”? Cine ți-a fost mentor sau pe cine ai ca inspirație?

A venit din copilărie, din adolescență, de la mama, unde masa era și este un adevărat ritual, cu multe feluri de mâncare, dar a venit și de la o mătușă cochetă, ce ne aștepta “la Capitală”, tot așa, cu nenumărate feluri, ne servea în farfurii de porțelan, pahare de cristal și tacâmuri de argint. Eram fascinată.

Cum îți alegi rețele pe care le prezinți pe B’art of Cooking?

Din poftele care-mi vin, atunci când mă gândesc ce să fac de mâncare în ziua respectivă. Pe lângă pofte, mai “răsfoiesc” și Instagram-ul, și chiar dacă mă inspiră un singur ingredient din rețetele pe care le vad, îl adaptez pe dorințele mele.

Te-ai gândit să treci de la blog… la propriul restaurant? Dacă da, ce specific ar avea?

Ooo, daa! Chiar îmi doresc un restaurant micuț, cochet, cu rețete pe zile, inspirate din stările mele și din bucătăriile mai multor țări. Aș vrea ceva tare cozy, pe genul tavernelor din Grecia, Italia, Portugalia… acolo unde gătesc proprietarii, cu mare dragoste, iar asta se vede și se simte în preparatele proaspete și delicioase.

Cât de mult ți-au influențat sarcinile regimul alimentar?

Aproape deloc. Eu am, în general, un regim de viață echilibrat și sănătos, cu mici pofte nevinovate, pe care mi le fac destul de rar. Singura diferență în timpul sarcinii și alăptării, a fost că am mai adăugat ceva calorii, așa cum cere organismul în aceste etape.

Ce nu o să găsim niciodată la tine în frigider?

Nu o sa găsiți niciodată alimente cu conservanți, nici mezeluri (cu excepția produselor de carmangerie ale producătorilor locali, cum ar fi slăninuța sau mușchiulețul de porc).

Ce țară te-a impresionat cu mâncarea specifică?

Grecia, Portugalia, Italia, Franța…

Ce părere ai despre diete? Crezi că este o presiune socială mai mare asupra femeilor legată de slăbit, decât asupra bărbaților?

Eu nu concep ideea de dietă. Consider că alimentația este cea mai importantă pentru sănătate și starea de bine, așa că trebuie să avem în general un stil de viață sănătos și echilibrat, să-i dăm corpului tot ce avem la discreție din natură, și atunci, cu siguranță, n-ar mai alerga lumea după diete. Cred că și bărbații sunt stresați de cum arată, nu doar femeile. Însă, un om care se iubește și respectă, clar are grijă de cum se simte și cum arată.

Ce preferă Diana Bart

Restaurant sau street-food?
Restaurant.

Exotic sau tradițional?
Tradițional.

Pizza sau spaghetti?
Pot ambele? Dacă nu, spaghetti

Scortișoară sau cardamom?
Scorțișoarăăă.

Gin sau vin?
Gin.

Ciocolată sau înghețată?
Ciocolată.

Ce nu ai mânca niciodată?

Viermi, gândaci…

Cu ce mâncare asociezi copilăria?

Ardei umpluți, supă cu găluște, lapte de pasăre, dulceață de cireșe amare…

https://youtu.be/QHHQt2Xe3Ek

Cel mai mare dezastru în bucătărie a fost când…

…aveam vreo 15 ani și am ars o tavă de crutoane, lăsată în grija de mama, care coborâse să cumpere smântână. Și eu, și fratele meu am uitat să stingem cuptorul după trei minute, așa cum ne spusese ea, până când am simțit un fum gros, pe care-l și vedeam prin geamul ușii. Recunosc ca ne-am speriat de numa’!

Cine e criticul tău culinar cel mai acerb?

Eu sunt foarte critică cu mine. (Zâmbește.) Apoi vin fetița mai mare, Maira, dar și soțul, care, de câte ori îmi spun “ce bună e mâncarea!”, mă topesc. Iar dacă ceva nu iese perfect și-mi spun, remediem rapid problema.

Care este obiectul de bucătărie de care Diana Bart nu s-ar putea lipsi?

Cuțitul.

Rețeta ta preferată, pe care ai recomanda-o și cititorilor SoDelicious este…

Am atât de multe! Salată de boeuf cu maioneză de iaurt. O găsiți pe Instagram “B’art of cooking“, dar și pe www.dianabart.ro

https://www.instagram.com/p/CAJCatupY7B/?utm_source=ig_web_copy_link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *