Dieta după plajă: ce e bine să mănânci?

Dieta după plajă: ce e bine să mănânci? Dieta după plajă: ce e bine să mănânci?
Citește mai multe articole despre

Oare ne mai putem gândi la altceva în afară de mare și soare zilele astea? Și, în același timp, e clar că e greu să-ți mai stea mintea la dietă. Dar, pentru că suntem noi aici, îți putem reaminti ce alimente să incluzi în dieta după plajă.

Cred că toți știm că atunci când stăm toată ziua la soare, deshidratarea este umbra care ne amenință constant. E clar că ar trebui să bei o grămadă de apă, dar nu uita să ai grijă și de dieta după plajă. Există câțiva nutrienți care te vor ajuta dacă te decizi să profiți de ei.

Chiar dacă te adăpostești sub o umbrelă de plajă, căldura are darul de a-ți intra și în sânge. Și o zi lungă și leneșă îți poate obosi corpul. Așa că activitățile pe care le faci nici nu sunt atât de relevante.

Iubim zilele de vară, dar adevărul este că din când în când căldura ne poate scădea nivelul de energie și face ca substanțele nutritive de care avem nevoie să ne părăsească corpul mai repede. Dacă nu ești atentă și nu mănânci alimentele potrivită, corpul tău poate avea de suferit.

Din fericire, noi am făcut o listă de alimente care nu trebuie să lipsească din dieta după plajă. Astfel, vei reuși să ajungi la plajă și a doua zi, cu energia reînnoită.

4 alimente de nelipsit din dieta după plajă

1. Banane

Bananele sunt bogate în potasiu, un mineral important pentru mușchii tăi. Dacă petreci o zi întreagă la plajă, s-ar putea să ai parte de deshidratare seara. Acest proces duce la reducerea potasiului din corpul tău și s-ar putea să ai parte de cârcei și crampe musculare. Poți mânca o banană dimineața, dar și una la finalul zilei.

Dieta după plajă: ce e bine să mănânci?

2. Lapte cu ciocolată

Poate suna surprinzător, dar această băutură are raportul perfect de carbohidrați simpli, zaharuri și proteine de care corpul tău are nevoie pentru a înlocui substanțele nutritive pierdute la plajă. Laptele cu ciocolată funcționează și ca o gustare după ce mergi la sală.

Poți să reduci temperatura corpului tău dacă îl bei cu niște cuburi de gheață. Poți duce totul la un alt nivel de dietă după plajă dacă adaugi niște sare. Aceasta te va îndemna să bei mai mult și va face laptele cu ciocolată să aibă un gust și mai bun.

3. Castraveți

Castraveții conțin mai multă apă decât orice alt fruct sau legumă. Sunt ușori, te reîmprospătează și te hidratează. Mănâncă niște castravete crud în fiecare seară, înainte de plajă. Îl poți combina cu hummus sau o cremă de brânză, îl poți adăuga în salate sau poți face un gazpacho reconfortant. Și în același timp îl poți adăuga la limonade.

4. Apă de cocos

Este gustoasă, te reîmprospătează și e și sănătoasă. Conține electroliți și potasiu, ceea ce înseamnă că e o băutură excelentă care trebuie să facă parte din dieta după plajă. Zaharurile naturale și carbohidrații digerabili te vor ajuta să dai un restart sistemului tău. Și chiar rapid.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *