Există o mulțime de articole care îți prezintă cele mai recente tendințe în materie de ustensile de bucătărie, care te învață cum să le folosești, care îți explică ce nu trebuie să îți lipsească din bucătărie, sau cum să îți organizezi spațiul astfel încât să îl utilizezi la maximum și în cel mai eficient mod cu putință.
Însă în articolul de față ne-am propus să îți dezvăluim un vechi secret al tigăii obișnuite, pe care cu siguranță o ai acasă și o folosești în mod curent. Cu toții știm că partea cea mai grea nu este să prepari mâncarea, ci curățenia de după.
Dacă deja te întrebi ce legătură are orificiul din mânerul tigăii cu o curățenie temeinică în bucătărie, atunci ți-am captat atenția. Se pare că tigaia se numără printre ustensilele de bucătărie care au fost folosite greșit până acum.
Potrivit celor de la Reader’s digest, orificiul de la capătul mânerului tigăii nu este de folos numai atunci când vrei să o agăți. Gaura este locul perfect în care poți așeza lingura cu care mesteci în mâncare în timpul procesului de gătire. Cel mai bine ar fi dacă reușești să pui lingura în așa fel încât dacă se întâmplă să curgă mâncare de pe ea, aceasta să fie poziționată deasupra vasului de gătit.
Pentru ca acest mic truc să te ajute cât mai mult trebuie să ții cont de câteva lucruri:
- Când vrei să așezi lingura în orificiul din mâner, încearcă de fiecare dată să îndepărtezi cât mai multă mâncare de pe ea ca să nu se scurgă.
- Ai grijă să folosești o lingură dintr-un material care să reziste la căldura plitei.
- Pentru a evita un accident în bucătărie, ai grijă ca de fiecare dată mânerul vasului de gătit să fie în exteriorul plitei ca să nu te ardă. Dar nici prea în exterior pentru că îl poți agăța cu hainele dacă faci treabă în apropierea plitei și riști să verși mâncarea fierbinte pe tine.
De cele mai multe ori folosim ustensilele fără să știm adevărata întrebuințare a elementelor care le compun. Iată un alt secret bine ascuns al unui obiect pe care îl vezi des, dar cu siguranță nu te-ai întrebat care este cu adevărat rolul său: „măsuța” de plastic din cutiile de pizza.
La ce foloseste gaura din covrig?
Am un răspuns, dar sună cel mai bine în romgleză. Poftim: gaura din covrig e un excelent starter. De conversații. 😉