Focaccia art, noul trend de pe Instagram. Rezultatele sunt spectaculoase

foccacia Imagine de Vineyardbaker via Instagram
Citește mai multe articole despre

Focaccia art a venit ca o provocare pe Instagram, iar la o lună de la primele postări de acest fel, s-a creat deja un trend care a cucerit internetul.

Instagramul este plin de tablouri pictate pe aluat de focaccia transformat în pânză. Frunze, ierburi, legume, semințe, toate prind parcă viață pe focaccia, iar imaginația este cheia principală a jocului.

Poți găsi chiar și reproduceri după tablouri celebre de Van Gogh. Nu există nicio regulă, imaginația este cea care dictează desenul, iar rezultatele sunt cu adevărat spectaculoase.

Hashtag-ul celebru zilele acestea în materie de mâncare este #focacciaart, iar utilizatorii își decorează în fel și chip aluatul. Focaccia este o pâine de origine italiană, asemănătoare cu aluatul de pizza, care se rumenește bine în cuptor și emană mirosuri bogate de ierburi aromatice și ulei de măsline. Are o istorie foarte veche si se spune că la început era coaptă pe foc, pe tipsii de metal, la fel ca lipiile. O găsești nu numai în Italia, ci și în unele regiuni din Franța unde este numită fougasse.

https://www.instagram.com/p/B-9wfC4gvG3/

La focaccia poți adăuga plante cu arome puternice precum rozamarin sau salvie, iar la interior o poți amesteca cu brânzeturi pe gustul tău. Ca să nu fie la fel de plată precum pizza, avem pentru tine un sfat: cel mai bine este ca atunci când o pui în tavă să o întinzi cu mâna, trăgând și îndesând aluatul cu degetele.

Pentru că în ultimul timp oamenii au acordat mai multă atenție gătitului acasă, aceștia au dus la alt nivel gătitul și încearcă să realizeze preparate care să le facă plăcere și atunci când le gătesc, nu doar atunci când le consumă. Un pic de fantezie în farfurie.

Rețete de focaccia sunt multe, o poți alege pe care vrei, noi îți venim în ajutor cu o variantă simplă:

Ingrediente pentru focaccia

  • 400 g de făină albă;
  • 25 g de drojdie proaspătă;
  • 1/2 linguriță de zahăr;
  • 300 ml de apă călduță;
  • sare.

Cum se prepară focaccia

Dizolvă drojdia cu zahărul în apa călduță și lasă-le să stea împreună până când drojdia începe să se umfle. Pune mai apoi amestecul în mijlocul făinii în care deja ai presărat sarea (aproximativ o linguriță). Amestecă încet cu o furculiță, iar când aluatul începe să se omogenizeze, transferă-l pe blatul de lucru și frământă-l energic pentru câteva minute.

Pune mai apoi aluatul într-un castron uns cu ulei de măsline, acoperă-l cu un prosop și lasă-l la căldură pentru 30 de minute, până își dublează volumul.

Unge mai apoi o tavă și pune aluatul în ea cu mâinile, întinzându-l pe toată suprafața. Apasă-l cu degetele, pune ingredientele așa cum ți-ai imaginat tu desenul și mai lasă apoi focaccia încă puțin la dospit.

Pune-o în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 20 de minute sau până se rumenește deasupra și… e gata.

P.S: Dacă atunci când bați cu degetul în focaccia, aceasta sună a gol, înseamnă că este bine făcută.

Inspiră-te pentru desenul de pe focaccia din modelele care au devenit populare pe Instagram:

https://www.instagram.com/p/B2HpQV0AQKV/

Totul depinde de timpul pe care îl ai la dispoziție și de ce ingrediente găsești prin frigider. Pasul următor este extrem de simplu. Lasă imaginația să își spună cuvântul.

Aceast nou trend de pe Instagram te poate ajuta să îți descoperi noi pasiuni, nu-i așa? Tot ce trebuie să faci pentru un decor demn de #focacciaart este să tai legumele cât mai subțiri în așa fel încât să nu umezească aluatul prea tare, dar nici prea subțiri pentru că riști să se ardă în cuptor.

https://www.instagram.com/p/B1mw7Qfh9g3/?utm_source=ig_embed

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *