Friptura imprimată 3D: ce este și când ar putea ajunge în farfurie

friptură Imagine de Gurkan erol via Pixabay
Citește mai multe articole despre

Redefine meat este o companie din Israel despre care s-a scris mult zilele acestea. Compania a dezvăluit că a creat prima friptură vegană din lume cu ajutorul unei imprimante de tip 3D, friptură care a primit denumirea de Alt-Steak.

Tipul de friptură creat de compania Redefine meat este realizat din proteine de soia și mazăre, grăsime de cocos și ulei de floarea soarelui, la care specialiștii companiei au mai adăugat alte arome naturale.

Alt-Steak a fost concepută să aibă o textură similară cu friptura de vită, doar că versiunea realizată cu ajutorul unei imprimante 3D are un nivel ridicat de proteine și nu are colesterol.

https://www.instagram.com/p/CCGtgDdneOq/?utm_source=ig_web_copy_link

Compania a spus public că a lucrat cu experți din domeniul alimentar, inclusiv maeștri măcelari pentru a realiza acest tip de friptură. Datorită acestor colaboratori, compania a reușit să redea fripturii sale „false” textura și suculența celei reale, dar și felul în care se simte la mestecat.

„Am identificat trei componente principale: mușchiul, sângele și grăsimea. Acestea sunt componentele pe care trebuie să le imităm ca să obținem friptura perfectă“, a spus Alexey Tomsov, inginer.

Compania israeliană a mai ținut să menționeze că imprimanta lor poate produce 6 kilograme de Alt-Steak într-o oră.

Potrivit reprezentanților companiei israeliene, Alt-Steak va ajunge în restaurantele de lux din Israel luna viitoare, în restaurantele din Europa anul viitor, iar în superamarketuri în anul 2022.

Alt-Steak nu e primul produs vegan ce încearcă să simuleze textura și gustul cărniiBeyond Burger a lansat în trecut un burger vegan care imită carnea și care se găsește și la noi în țară.

BEYOND BURGER® este realizat din ingrediente vegetale. Mazărea este cea care asigură proteinele, sfecla îi oferă culoarea plăcută, uleiul de cocos și amidonul din cartofi îi conferă o textură echilibrată.

Specialiștii menționează că este la fel de suculent și gustos ca burgerul de vită, dar are câteva beneficii în plus pentru organism:

  • 20 grame de proteine vegetale per burger;
  • nu conține soia;
  • nu conține gluten;
  • nu are în compoziție organisme modificate genetic.

Susținătorii Beyond Burger mai spun despre acesta că nu este numai o alegere alimentară sănătoasă, dar este și un produs prietenos cu mediul pentru că producția unui Beyond Burger necesită cu 99% mai puțină apă, 93% mai puțin teren arabil, deci cu 90% mai puține emisii de gaze cu efect de seră și cu 46% mai puțină energie consumată.

Beyond Burger se pregătește și mult mai ușor decât clasicul burger din carne. Pentru a avea parte de un produs excelent, Beyond Burger trebuie lăsat pe tigaie sau la foc mediu timp de 3 minute pe fiecare parte.

Alt-Steak nu este prima creație surprinzătoare din laborator în materie de alimente. “Les Merveilloeufs” sunt primele ouă de natură vegană. Acestea au fost obținute în laborator, la Școala de Biologie Industrială din Paris, scrie euronews.com. Creatoarele sale sunt două franțuzoaice, Philippine Souleres și Sheryline Thavisouk. Află mai multe despre ele din articolul de mai jos:

Primele ouă vegane au fost create în laborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *