Fructe de toamnă: culege-le pe toate!

fructe de toamnă Imagine Markus Distelrath de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Sigur, o să avem în curând mere proaspete la piață. Dar mai există câteva fructe de toamnă care merită atenția ta specială.

Mere, pere, în panere” e o bucățică dintr-o poezie pe care o țin minte de când eram mică. Era o poezie despre venirea toamnei, scrisă de Demostene Botez, care ne ajuta să ținem minte ce fructe o să apară în curând. Și trebuie să mărturisesc că mâncatul de fructe de toamnă este unul din motivele principale pentru care iubesc acest anotimp.

4 fructe de toamnă de care să te bucuri

1. Smochine proaspete

Ia-le de la piață cât încă le mai găsești! Au o textură grozavă și o aromă și mai și. Le poți folosi în salate, dar și ca un companion excelent pentru brânzeturi mai de soi! Mai ales că sunt bogate în minerale precum potasiu, calciu, magneziu și fier. Asta pe lângă vitaminele A, E și K, dar și fibre.

2. Afine

Acestea sunt cu siguranță printre preferatele noastre la capitolul „fructe de pădure”. O porție de afine are doar 25 de calorii. În același timp, acestea au numeroase beneficii de sănătate și sunt pline de antioxidanți și vitamine precum A, C și K. Le poți folosi în prăjituri, brioșe, dar și în salate!

Încearcă și tu această budincă cu fructe de pădure și afine!

3. Pere

Sinceră să fiu, cine are nevoie de mere atunci când există perele? Mie una îmi plac mai mult pentru că au o textură deosebită și sunt fix cât trebuie de dulci. Le poți folosi în deserturi, desigur, dar merg bine și cu carne de pui, de exemplu și sunt un ingredient grozav pentru salate proaspete!

4. Gutui

Mi se pare că gutuile în general nu sunt destul de apreciate de lumea întreagă. Doar să muști dintr-o gutuie e o experiență extrem de plăcută. Dar de asemenea, pot fi transformate într-un gem delicios. Sau folosite ca ingrediente în tot felul de deserturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *