Dacă îți place să folosești fructe în prăjituri și alte deserturi, atunci a venit momentul să înveți câteva sfaturi foarte folositoare. Acestea îți asigură un rezultat bun în mare parte. Dar trebuie să acumulezi și puțină experiență.
După cum bine știi deja, fructele sunt extrem de sănătoase și merită să le incluzi mai des în meniul tău. O opțiune, desigur, e legată de includerea unor fructe în prăjituri sau alte deserturi. Avem deja câteva idei pentru tine aici, dar mai avem și câteva sfaturi foarte folositoare. Dacă le urmezi, succesul este aproape sigur!
Ce moment mai bun al anului pentru folosit fructe în prăjituri decât vara? Poate toamna, dar despre asta vom vorbi la momentul potrivit. Până atunci, piețele te așteaptă cu fructe proaspete, coapte și absolut delicioase. De ce să nu profiți de ele? Nu contează dacă gătești cu piersici sau căpșuni, dacă faci plăcinte sau tarte. Regulile astea sunt valabile pentru aproape orice.
4 reguli pentru când folosești fructe în prăjituri
1. Folosește-le curate
Sigur, pare la mintea cocoșului, dar atunci când folosești fructe în prăjituri, e foarte important să le speli cu atenție și să scapi de toate impuritățile posibile. Și de pământ, dar și de posibila peliculă de pesticide de la suprafața lor. Pe de altă parte, apoi trebuie și să aștepți să se usuce. Fructele sunt pline de lichid, și nu mai au nevoie de umiditate în plus.
Îți recomandăm să faci această prăjitură cu fructe și lichior de portocale, cât mai curând.
2. Taie-le în bucăți egale
Când vine vorba de tăiatul fructelor, e foarte important să o faci cât se poate de uniform. Taie-le în cubulețe egale și așa te vei asigura că în timpul procesului de gătire se vor și găti uniform.
3. Alege-le proaspete
Fructele folosite în prăjituri ies mai bine dacă sunt proaspete și nu înghețate. Da, e adevărat că ambele variante sunt la fel de sănătoase. Dar câteodată variantele înghețate sunt mai lipsite de gust. Ca să nu mai zic că apa înghețată din ele se poate scurge, ceea ce duce la o consistență neplăcută a rezultatului final. Dacă nu ai de ales și trebuie să folosești fructe înghețate, atunci dezgheață-le întâi și scapă de lichidul extra.
4. Folosește puțină făină
Atunci când gătești cu fructe proaspete pentru torturi, brioșe și așa mai departe, presară puțină făină peste ele, înainte să le adaugi în aluat. Astfel, fructele nu se vor scufunda către partea de jos a tăvii în timp ce sunt la cuptor.