9 greșeli de evitat când prepari un sandviș

Ingrediente pentru sandviș Imagine de Free-Photos via Pixabay
Citește mai multe articole despre

Iată câteva dintre cele mai mari greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când prepari un sandviș.

Sandvișul este un preparat la îndemână, la care apelezi ori de câte ori îți este foame și nu ai altă opțiune. Este considerat un preparat versatil, pe care îl poți lua la pachet în geantă și pe care îl poți mânca aproape oriunde, fără să mai cazi pradă tentațiilor culinare stradale.

Este în același timp un preparat care te poate ajuta să ai o alimentație curată și echilibrată dacă știi cum să îl prepari și folosești ingredinte sănătoase. Tocmai de aceea, ne-am gândit să îți oferim câteva sfaturi practice pentru momentul în care prepari un sandviș. Nu este nicidecum atât de simplu pe cât pare. Poți face greșeli majore atunci când pui între două felii de pâine câteva ingrediente.

Greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când prepari un sandviș

1. Nu folosi niciodată pâine veche atunci când prepari un sandviș. Experții culinari spun că acest prim pas este o greșeală majoră și trebui să o eviți. La fel de importantă precum gradul de prospețime al pâinii este și felierea. Ai grijă ca feliile de pâine să fie tăiate în mod egal.

Descoperă un preparat ușor de făcut dimineața. Este foarte gustos!

Sandvișuri toast cu omletă

2. Nu pune niciodată sosurile sau condimentele pe care le adaugi în sandviș direct pe feliile de pâine. Încearcă să le strecori printre celelalte ingrediente, altfel ele vor intra în pâine, o vor umezi și atunci când în sfârșit vei vrea să consumi sandvișul s-ar putea să ai parte de un gust nu tocmai plăcut sau să te murdărești pe haine din cauza faptului că pâinea este prea umedă și se rupe incontrolabil.

3. Indiferent că adaugi varză, salată verde sau spanac, după ce le-ai spălat, usucă-le înainte de a le pune între feliile de pâine. În acest fel vei evita ca sandvișul tău să aibă o textură umedă. Dacă usuci cum trebuie salata de exemplu, aceasta îi va oferi preparatului tău textura crocantă pe care vrei să o simți atunci când îl consumi.

4. Dimensiunea sandvișului depinde de tine, de aceea trebuie să pui între feliile de pâine doar un număr de ingrediente astfel încât să îl și poți consuma. Fă un sandviș din care poți mușca fără prea mult efort, fără ai nevoie de o furculiță sau un cuțit.

5. Adaugă condimente pentru savoare, indiferent de ingredientele pe care le folosești în sandviș.

6. Echilibrul este cheia chiar și atunci când faci un sandviș. Chiar dacă adaugi în sandviș ingredientele tale preferate, încearcă să păstrezi un echilibru între carne, brânza pe care o folosești și legume. Numai în acest fel te vei bucura de sandvișul perfect. Rețeta de mai jos este SoDelicious:

Sandviș cu porc și cartofi copți

7. Ai pățit vreodată să muști dintr-un sandviș și să simți un singur ingredient atunci când mesteci? Este una dintre cele mai mari greșeli care se fac în preparare. Încearcă să nu te grăbești și să distribui ingredientele în așa fel încât să obții o paletă echilibrată de gusturi și arome la fiecare înghițitură.

8. Textura este și ea foarte importantă la sandviș, ca de altfel în orice fel de preparat. Chipsuri de cartofi, nuci, semințe, toate acestea sunt ingrediente care îmbogățesc gustul unui sandviș.

9. Lasă-ți imaginația să zburde atunci când îți prepari un sandviș. Adaugă ingredientele preferate, dar joacă-te mereu cu aromele, nu folosi numai clasicul cașcaval cu salată verde, pui și puțin pesto, de exemplu. Încearcă să combini mereu arome noi și vei obține un preparat inedit de fiecare dată, care îți va încânta papilele gustative.

Iată mai jos o rețetă care merită încercată:

Sandviș muffuletta cu mortadella și legume coapte

10. Nu te grăbi niciodată atunci când prepari un sandviș. Chiar dacă pare un preparat pe care îl poți încropi rapid și consuma din mers, dacă nu îi acorzi suficientă atenție atunci când îl prepari, cu siguranță nu vei obține mâncarea pe care ți-o dorești și nici nu vei fi încântat gust. Așa că acordă-i puțin mai mult timp și poți avea mereu cu tine un sandviș care să te satisfacă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *