Este un fel de mâncare gătit rapid, simplu și delicios, dar poate deveni foarte ușor un dezastru dacă nu ai experiență. Ca să eviți orice posibile greșeli, iată ce să faci când gătești cușcuș.
Dacă vrei să explorezi complet aroma și potențialul acestui fel de mâncare nutritiv și satisfăcător, atunci îți oferim câteva sfaturi pentru ce greșeli să eviți când gătești cușcuș. Și dacă nu știi cu ce să-l combini pentru masa de prânz sau de cină, atunci află că merge bine cu salate, legume la grătar sau la cuptor, și cu carne.
Cușcușul este un tip de paste făcute din făină semolina, dar granulele sale sunt atât de mici încât se gătește foarte rapid. A devenit o alternativă populară la alte tipuri de paste și la orez.
3 posibile greșeli când gătești cușcuș
1.Gătești cușcuș în apă
Clar, e și asta o opțiune bună, dar dacă folosești apa pe post de lichid în loc de zeamă de supă, de exemplu, poți să pierzi foarte mult la capitolul „savoare”. Dacă nu ai zeamă de supă, atunci merge și niște apă aromatizată cu sare, usturoi, ghimbir sau ceapă sotate (sau chiar toate la un loc). Cușcușul cumpărat de la magazin va fi probabil pre-gătit, așa că nu are nevoie de prea multă căldură. Toarnă lichidul fierbinte peste granule, acoperă-le și apoi lasă-le să se înmoaie în lichid timp de 5 minute. Și vor deveni mai pufoase.
2. Nu îl umfli
Textura cușcușului e de asemenea natură încât trebuie umflat după ce se gătește. Cum faci asta? Poți folosi degetele, dar cu blândețe, sau o furculiță, cu aceeași blândețe. Ai grijă ca granulele să nu se lipească una de cealaltă și să formeze cocoloașe. Te-ar ajuta puțin unt, care ar adăuga și mai multă aromă preparatului.
3. Adaugi prea multă aromă suplimentară
Nu folosi un sos greoi pentru cușcuș, pentru că nu ar trebui niciodată să fie prea plin de lichid. Folosește sare și piper, verdețuri proaspete și poate puțin ulei de măsline. Și ai făcut o garnitură perfectă pentru tot mai multe feluri de carne.
În același timp, el poate fi și un fel de mâncare principal, atât timp cât te zgârcești puțin cu celelalte ingrediente, ca să nu-l eclipsezi. Nu adăuga cantități industriale de semințe sau fructe sau bucăți mari de legume precum vinete. Alege maxim două ingrediente suplimentare, care să fie compatibile.