Greșeli pe care le faci atunci când gătești legume congelate

legume congelate Imagine de Congerdesign via Pixabay
Citește mai multe articole despre

Sfatul nutriționiștilor este ca întotdeauna la masă o parte importantă din mâncare să fie alcătuită din legume. Cu toate acestea puțini sunt cei care țin cont de această recomandare.

Pentru ca gustul și aroma lor să te facă să le consumi, trebuie să le alegi pe cele mai bune, dar și să știi să le gătești corect. Există câteva reguli de care trebuie să ții cont atunci când prepari legumele congelate, altfel riști ca ele să se transforme într-un piure pe care cu siguranță nimeni nu îl va mânca, pentru că nu va arăta deloc apetisant.

Dacă vrei să ai parte de o mâncare sănătoasă compusă din legume congelate, atunci trebuie să eviți următoarele greșeli atunci când le prepari.

Ce greșeli faci atunci când gătești legume congelate

  • Fii atent atunci când alegi din congelatorul magazinului o pungă cu legume congelate. Încearcă să le alegi pe cele care nu par strânse la un loc pentru că dacă s-a întâmplat acest lucru, atunci înseamnă că acestea au avut de suferit pe parcursul drumului către magazin și cu siguranță și-au pierdut din valoarea nutritivă.
  • Legumele congelate e indicat să fie folosite la cuptor sau în supe și să nu se amestece niciodată cu cele proaspete. Recomandarea este să folosești fie legume congelate, fie proaspete, să nu le combini niciodată într-un singur preparat.
  • Una dintre cele mai mari greșeli în cazul legumelor congelate este că majoritatea oamenilor le dezgheață înainte de a le găti. Nu este deloc corect, spun specialiștii. Acestea se dezgheață rapid în timpul procesului de gătire și, mai mult decât atât, se spune că prepararea lor în stare congelată te va ajuta să obții cea mai bună textură pentru ele.
  • Deși este contrar a ceea ce am spus mai devreme, așa cum se întâmplă de fiecare dată, există și excepții de la regulă. Sunt și cazuri în care dezghețarea și scurgerea legumelor congelate este un pas important pentru a avea parte de o mâncare gustoasă. Spanacul este unul dintre alimentele care trebuie să treacă prin acest proces. Citește etichetele cu recomandările producătorilor.
  • Așa cum am spus mai sus, amestecarea legumelor congelate cu cele proaspete este un pas greșit, care este urmat de cel în care adaugi legumele congelate în același timp cu cele proaspete, deși cele congelate se prepară mult mai repede. Acest lucru nu face decât să le strice textura și să își piardă din nutrienți, mai ales că de cele mai multe ori acestea sunt puse în apă clocotită înainte de a fi înghețate.
  • Legumele congelate nu se prepară niciodată la cuptorul cu microunde și nici nu este cazul să le fierbi exagerat.
  • Chiar dacă legumele congelate se pot consuma în siguranță până la 12 luni, este posibil ca acestea să își schimbe proprietățile, aroma sau gustul după ce au fost ținute o perioadă mai mare de timp în congelator.

Află din articolul de jos cât de mult poți păstra legumele congelate înainte să le gătești:

10 alimente pe care le poți consuma chiar și după câțiva ani

  • Nu mai pune sare peste legumele congelate când acestea sunt aproape de finalul procesului de gătire. Este una dintre cele mai frecvente greșeli. Sarea nu face decât să le deshidrateze, iar textura nu va mai fi una plăcută. Sfat: adaugă sare peste ele imediat după ce ai pus legumele în vasul pentru gătit. Doar așa le vei putea prepara perfect.

Care sunt beneficiile legumelor congelate

  • Deși se spune că legumele congelate nu sunt sănătoase și ar trebui evitate, acesta nu este decât un mit. Noile tehnici le permit producătorilor să le congeleze imediat după ce legumele au fost culese, deci se păstrează toate proprietățile lor nutriționale.
  • Cele mai recente studii spun că legumele congelate sunt chiar mai sănătoase decât cele proaspete. Cum este posibil acest lucru? În cazul celor proaspete, acestea încep să-și piardă din proprietăți imediat după ce au fost culese, deci cu fiecare zi care trece, valoarea lor nutrițională scade. În cazul celor congelate, dacă acestea sunt supuse înghețării imediat după recoltare, își păstrează vitaminele și mineralele la nivel maxim.

Citește și articolul de mai jos pentru a afla ce alte mituri despre alimentație care au fost demontate de-a lungul timpului:

Mituri despre alimentație pe care trebuie să le ignori

  • În cazul legumelor congelate, dezvoltarea bacteriilor nu este posibilă. Legumele se păstrează sănătoase și sunt numai bune pentru consum.
  • Un alt mare avantaj al legumelor congelate este faptul că le găsești pe raftul magazinelor în orice perioadă a anului.

Încearcă pe cât posibil să ții cont de aceste reguli pentru a avea parte de mese copioase și sănătoase în același timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *