Din moment ce luna decembrie și mâncărurile ei grase (dar și delicioase) tradiționale au trecut în sfârșit, ce părere aveți despre o nouă eră, una în care pregătiți cine cu verdeață aproape în fiecare zi?
Slavă cerului că au trecut Crăciunul și Revelionul și ne putem întoarce acum la dieta obișnuită. În sfârșit nu mai trebuie să ne simțim ombligați să mâncăm de fiecare dată când ne vizităm prietenii, sau să preparăm o cantitate înfiorătoare de mâncare atunci când vin prietenii pe la noi. Acum putem mânca doar cât are nevoie corpul nostru. De asemenea, putem renunța la a mânca aperitive, fripturi, garnituri, salate și deserturi la o singură masă.
Dacă și voi vedeți ianuarie ca pe o lună de întoarcere la stilul obișnuit de a mânca, puteți încerca aceste idei de cine cu verdețuri. Corpurile voastre vă vor mulțumi pentru că le dați verdețuri din nou și, dacă le pregătiți în fiecare seară, ați putea scăpa și de niște kilograme în plus obținute în decembrie.
Dacă încercați să mâncați verdețuri în fiecare zi, ați putea și să simțiți o creștere a nivelului vostru de energie. Verdețurile se află printre mâncărurile cu cea mai mare densitate de nutrienți. Așa că încercați să consumați varză kale, rucola, bok choy, sfeclă mangold sau andive, măcar o dată pe zi. De preferat ar fi să le mâncați seara, pentru o cină lejeră și un somn relaxant.
Idei de cine cu verdeață
1. În salate
Probabil una dintre primele idei care îi vine oricui atunci când aud de „cine cu verdețuri” este o salată. O salată cu spanac, baby spanac, rucola, varză kale sau orice, oricare legumă crudă sau gătită la cuptor. Salata voastră cu verdețuri poate fi dulce sau nu. De asemenea, o puteți înveli într-o omletă sau să umpleți alte legume cu ea. Nu vă limitați la baby spanac și salată, încercați și alte verdețuri, precum varza kale sau varza simplă.
2. În smoothie-uri
Verdețurile sunt unele dintre cele mai sănătoase mâncăruri pe care le putem găsi și este recomandat să le mâncați cât se poate de des. Așa că puteți consuma smoothieuri făcute din verdeață și la cină. Le puteți îmbogăți gustul și textura cu fructe precum ananas, kiwi, măr, sau adăugând miere sau sirop de arțar. Cu puțin ghimbir puteți da o notă picantă și o aromă extra exotică, dar și un imbold pentru sistemul vostru imunitar. Desigur, puteți consuma aceste smoothieuri și dimineața.
3. În supe
De exemplu, puteți adăuga spanac în aproape orice supă, chit că este vegetariană, chit că nu. Puteți folosi blenderul pentru a face o supă-cremă sau doar să aruncați o mână de spanac la finalul procesului de gătire într-o oală de supă de pui. Unul dintre beneficiile gătitului cu spanac este că are unul dintre cele mai scurte timpuri de opărire, în jur de 2-4 minute, așa că este eficient și în ceea ce privește timpul.
Dar spanacul nu este singurul zarzavat pe care îl puteți folosi în supe. Varza, varza savoy, varza kale, bok choy, sfecla mangold și chiar andivele se pot transforma în supă.
4. Plăcinte, tarte și quesadilla
Puteți folosi verdeață în brioșe, plăcinte, tarte, practic în orice produs de patiserie. Dar le puteți folosi și în quesadilla.
Ați putea fi tentați să credeți că majoritatea dintre acestea pot fi făcute cu spanac, dar v-ați înșela. Există plăcinte cu varză, varză kale sau cu sfeclă mangold, dar și plăcinte cu andive. Doar să nu gătiți prea multe plăcinte seara!