INTERVIU: Secretele lui Cezar Ouatu

Cezar Ouatu
Citește mai multe articole despre

Cezar Ouatu a stârnit multe controverse de-a lungul timpului, și din cauza numelui, dar poate și a șarmului personal, pe care nu s-a ferit niciodată să și-l pună în valoare. A făcut multe cuceriri, atât pe scenele internaționale, cât și printre frumusețile autohtone.

Este un contra-tenor de succes, cunoscut în toată lumea. A cântat alături de Angela Gheorghiu și Andreea Bocelli… și am aflat că poate fi cucerit cu salată de vinete (una senzațională, bineînțeles). Cezar Ouatu este acum concurent la Ferma, difuzată pe PRO TV. A acceptat provocarea pentru că a vrut să redevină cum era odată, mai spartan, detașat de tot ce înseamnă tehnologie. Am reușit să obținem un interviu “cu sare și piper”… 

Ce te pasionează mai degrabă: gătitul sau mâncatul? Cât timp petreci în bucătărie?
Ambele, dar este adevărat că îmi place să gătesc și să descopăr noi rețete din propria inspirație și inițiativă, nu sunt neapărat genul care stă să se uite pe cărți. Este adevărat că mă uit la posturi TV culinare și mă mai inspir. De asemenea, sunt câțiva Chefi pe care i-am urmărit și de la care am ”furat” meserie. Sunt un gurmand și petrec mult timp în bucătărie. De obicei, am nevoie de o motivație. Iar motivația și cea care testează tot ceea ce fac este iubita mea.

Cum faci să te menții mereu în formă? Ai vreun regim alimentar anume? Practici vreun sport?
Pare-se că am, încă, arderile bune pentru că m-am menținut la aceeași greutate de foarte mulți ani. Îmi place să înot, dar nu aș putea spune că fac sport. Mai merg la sală, dar prefer să înot când am ocazia. Totodată, încerc să-mi mențin un regim slab în grăsimi și, mai nou, slab și în carbohidrați, chiar dacă stând 19 ani în Italia nu ai cum să nu consumi paste, risotto. Încerc să mănânc disociat, fibre cu proteină, adică nu mănânc pâine la carne sau lucruri de genul acesta.

Te-ai pregătit pentru Ferma. Orășeni vs săteni în vreun fel anume?
Nu m-am pregătit în niciun fel, decât din punct de vedere psihic pentru că am încercat să anticipez anumite așteptări pe care le aveam, dar care s-au dovedit complet diferite. Totul este mai greu și mai intens. Cel mai mult m-am pregătit psihologic de despărțirea de familie, iubită, iar apoi am plecat cu capul înainte fără să mă gândesc cât de intens poate să fie.

https://www.facebook.com/CEZARTHEVOICE/photos/a.162900637193353/1698247290325339/?type=3&theater

Cât de grele au fost primele zile în fermă?
Primele zile au fost foarte grele, dar pentru mine unul a fost, în special, fizic, extrem de dificil. Mă trezeam deja obosit, nu mă puteam concentra la sarcini. Când mă așezam la masă, simțeam că mă trage corpul în jos. Am reușit să trec peste și să mă obișnuiesc, dar a fost extrem de dificil.

Care a fost primul preparat pe care l-ai împărțit cu restul concurenților?
Pe toată durata cât am stat în fermă, am gătit pentru toți. Îmi amintesc că am făcut o omletă senzațională din ceea ce am avut: cu cartofi chips tăiați subțiri, ceapă. Și a fost extrem de apreciată, atât de orășenii care au gustat, cât și de sătenii care au aflat despre ea.

După părerea ta, cine gătește cel mai bine dintre voi?
Sunt sigur că la orășeni eu am gătit cel mai bine și asta pot confirma colegii mei. Sătenii o aveau de partea lor pe Anna Lesko, care este foarte pricepută.

Folosești vreun ingredient anume înainte de concerte? Sau ouăle crude sunt doar un mit?
Ouăle crude sunt un mit, pentru mine, cu atât mai mult. M-a întrebat foarte multă lume despre acest lucru. Poate când eram mic, beam acel shot din ouă crude amestecate cu lapte. În rest, eu am câteva pastile pe bază de merișoare sau coacăze sau mai există o tinctură care se găsește doar în Italia, făcută dintr-o plantă numită ”planta cântăreților”. Tinctura se poate dilua în apă și este foarte utilă, deoarece curăță corzile vocale.

https://www.facebook.com/CEZARTHEVOICE/photos/a.162900637193353/1528589130624490/?type=3&theater

Există alimente care au diferite proprietăți (calmate, energizante, afrodisiace). Ai încercat? Ne recomanzi ceva anume?
Eu folosesc destul de des, în partea profesională, ghimbirul – crud sau în ceai. Este foarte bun. Mai departe, eu sunt mare amator de grepfrut, fresh, pe stomacul gol, deoarece ajută și pentru reducerea stresului și detoxifică. În rest, sunt adeptul medicinei vechi și a felului în care se gătea în Asia, pe bază de echinaceea, ginseng.

Ai un nume de familie rar și neobișnuit. Știi de unde provine?
Sincer, numele meu de familie este controversat, dar eu fiind autoironic, niciodată nu am luat-o personal. Încă din clasa 1, auzeam glume de genul ”Ouatu care face ouă”, dar nu mă supăram. Nu cunosc un arbore genealogic, știu că existau personaje, chiar și virale: Groapa lui Ouatu, Generalul Ouatu, dar nu știu exact să spun ce legături existau. E numele tatălui meu și-l port cu mândrie.

Ce contează mai mult la un concert: muzica sau show-ul?
Cred că la un concert trebuie să fie un mix, dar nu neapărat egal. La concertele mele, vreau ca omul să simtă ceva prin mesajul pe care-l transmit. Piesele mele sunt toate, melodic vorbind, scrise foarte bine. Și în general, muzica pop-opera ajunge la sufletele oamenilor, indiferent de cultura muzicală. Când văd un om care varsă o lacrimă, este o satisfacție. De 2 ani, adopt și zona de show, induc oamenii într-o poveste și îmi doresc ca muzica să fie complementară. Per total, aș zice: 70% muzică și 30% show.

Dar în farfurie: gustul sau aspectul?
Într-o farfurie contează ambele, dar cred că este importantă și cantitatea! Am fost la restaurante cu stele Michelin – plating senzațional, gustul diferit… dar cantitativ am simțit nevoia să merg să mănânc și în altă parte.

Ce preferă Cezar Ouatu

Restaurant sau fast-food?
Restaurant.

Nemțesc sau grecesc?
Grecesc.

Pui sau struț?
Struț.

Zacuscă sau caviar?
Zacuscă.

Bere sau vin?
Vin.

Frișcă sau ciocolată?
Ciocolată.

Ce nu ai mânca niciodată?
Cred că toate specialitățile din zona street-food din Asia (cum ar fi șerpii). Cu toate că sunt carnivor, nu mi permite mintea să trec peste ideea de a vedea acea imagine.

Cu ce mâncare asociază Cezar Ouatu copilăria?
Cu franzelă caldă, tăiată pe jumătate și la mijloc… parizer prăjit cu muștar! Și cu mușcatul cu tupeu din franzelă! Eu am avut privilegiul să-l am pe tatăl meu în Occident și cred că eram singurul din Ploiești cu borcane întregi de Nutella. Aveam cozi de copii la ușă care așteptau să bage lingurițele în borcanul de Nutella.

https://www.instagram.com/p/B1vSdEBIfR0/

Cel mai mare dezastru în bucătărie a fost când…
Nu e neapărat un dezastru, ci o decepție: când am vrut să fac pâine, am făcut totul ca la carte, creștea pâinea, am băgat-o în cuptor și acolo a devenit foarte tare și nu a ieșit cum trebuie! În rest, improvizând foarte mult, merg cu ochii deschiși, nu stau să cântăresc sau să analizez fiecare ingredient.

Care este restaurantul preferat din București?
Sunt mai multe, dar aș zice Poesia și pe zona de sushi, Yoshi.

Cu ce mâncare te-ai lăsa cucerit/ai putea cuceri pe cineva?
Aș fi cucerit, cu siguranță, dacă m-aș trezi de dimineață și aș simți mirosul unui cozonac făcut peste noapte. Dar și cu o salată de vinete senzațională. Și eu aș cuceri, dar știu că am cucerit deja, cu faimoasele mele spaghete AOP cu creveți și zucchini.

https://www.instagram.com/p/B4Vd5qSpbss/

Ce nu îi lipsește niciodată din frigider lui Cezar Ouatu?
Știu că o să pară hazliu, dar lui Ouatu niciodată nu îi lipsește din frigider… oul!

Rețeta ta preferată, pe care ai recomanda-o și cititorilor SoDelicious este…
Rețeta mea preferată, pe care o și gătesc sunt spaghetele de care vă spuneam: AOP cu creveți în sos de vin și usturoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *