Legume proaspete mai mult timp, dar cum?

legume proaspete Imagine Sabrina Ripke de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Atunci când faci cumpărăturile și iei legume proaspete, nu faci asta cu intenția de a le lăsa să se strice și apoi să le arunci, nu-i așa? Dar dacă se întâmplă să n-ai timp de gătit, iată cum le poți prelungi viața. 

Cine nu s-a dus la piață și nu s-a întors cu o plasă plină de legume proaspete, cu intenția de a le găti și a le valorifica 100%? Cred că toți am trecut prin asta, dar în același timp au intervenit lucruri: oboseala, stat prea mult la birou, ieșit în oraș și mâncat. Toate imprevizibile, în timp ce legumele, verdețurile și fructele putrezesc în frigider. Dar pentru a-ți mări șansele de a consuma aceste legume proaspete, avem câteva trucuri pentru tine, care să le asigure o viață cât mai lungă. Dacă le urmezi, atunci nu va mai trebui să arunci cumpărăturile la coș.

Idei pentru legume proaspete longevive

Verdețuri umede

Verdețurile proaspete precum pătrunjel, mărar, spanac și mixurile de salată supraviețuiesc cel mai bine într-un prosop puțintel umed. Le poți împături în acest prosopel și pune ca atare în frigider sau le poți adăposti într-un container sigilat, împăturite în prosopul umed.

În apă

Alimente precum morcovi, sfeclă roșie și țelină rămân proaspete timp ce câteva săptămâni dacă le pui în apă. De exemplu, într-un borcan, ca și cum ar fi un buchet de flori, sau le poți scufunda complet într-un recipient. Dacă încă mai au frunze atașate, taie-le și păstrează-le separat.

Legume proaspete cu spațiu

Ardeii grași, dovleceii și alte legume precum varza kale și broccoli rămân proaspeți cel mai bine în sertarul special al frigiderului tău, dar trebuie să ai grijă nu înghesui prea multe legume acolo. Dă-le spațiu să „respire”. Dacă legumele încep să se înmoaie sau să faci riduri, acoperă sertarul cu un prosop de bucătărie umed.

Ce să ții într-un loc uscat

Ai grijă ca fructe precum struguri, căpșuni și cireșe să fie complet uscate. Fără umezeală pentru ele. Spală-le doar când ești gata să le mănânci, pentru că altfel se vor strica foarte repede.

La temperatura camerei

Dacă vrei ca avocado, roșiile, merele, portocalele și pepenii să aibă o viață mai lungă, atunci le poți păstra la temperatura camerei, într-un bol, pe tejghea. Dacă se coc, atunci e timpul să le transferi în sertarul frigiderului.

Într-un loc întunecat și răcoros

Dar nu răcoros ca un frigider, ok? Așa trebuie să depozitezi cartofii, cartofii dulci, usturoiul, ceapa și dovleacul. Cea mai bună opțiune pentru tine este un coș de răchită, pentru ca aceste legume proaspete să aibă loc să respire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *