O limonadă mai gustoasă – câteva idei pentru sezonul cald

O limonadă mai gustoasă - câteva idei pentru sezonul cald
Citește mai multe articole despre

Proaspătă, răcoritoare și plină de vitamine. O limonadă în timpul verii poate fi ca o gură de aer proaspăt (în aerul încins). Mai ales în timpul caniculei. Dar dacă ai intrat puțin în rutină atunci când prepari băutura? Avem niște idei bune pentru o limonadă mai gustoasă.

Dincolo de orice, există un singur lucru care mă ajută în timpul celor mai fierbinți zile de vară. Ceva care mă împrospătează mai mult ca orice. Atunci când cafeaua e prea greoaie și sucurile sunt orice altceva decât răcoritoare (mai ales cu conținutul lor ridicat în zahăr), dau pe gât cantități industriale de apă. Dar limonada mă salvează. Și mă hidratează. E acră, așa că nu beau foarte multă, nu are zahăr, decât dacă îi adaug eu. Și mai ales pot să o reinventez în fiecare zi. Astfel nu ajung să mă plictisesc de ea.

Cel ma simplu pas pentru a face o limonadă mai gustoasă este să-i adaug un simplu ingredient. Și – abracadabra – parcă am parte de o băutură nouă.

Așa nu mă mai deranjează atât de tare căldura verii. Să închinăm un pahar pentru limonadele serilor noastre. Iată care sunt ingredientele extra pe care le adaug pentru o limonadă mai gustoasă. Până atunci, iată ce zice și Beyoncé despre rețeta de bază pe care o folosește bunica ei când face limonadă.

5 ingrediente extra pentru o limonadă mai gustoasă

1. Mentă

Ceva mai înspre mojito, dar fără alcool? Sună ca o direcție bună de mers. Dacă mă simt puțin mai aventuroasă, îm place să adaug și zahăr brun limonadei pe care o fac. O linguriță e de ajuns, pe fundul paharului. Acum adaugă frunzele de mentă și zdrobește-le puțin cu zahărul. Așa le ve simți mai bine aroma.

Apoi toarnă limonada ta de toate zilele peste amestec, aruncă și câteva frunze proaspete de busuioc în pahar și te-ai făcut cu o limonadă excelentă.

2. Castravete

96,7% dintr-un castravete este apă. Este cel mai hidratant aliment pe care îl poți consuma. Nu-i de mirare că poți găsi apă cu castraveți la sală, câteodată. Te ajută să te hidratezi. De data aceasta vom adăuga și mai mult castravete în apă, alături de sucul de lămâie. Curăță castraveții și rade-i deasupra unui bol, pentru a nu pierde din sucul prețios. Amestecă sucul lor cu cel de lămâie și ești gata.

3. Ghimbir

Gustul picant al ghimbirului poate fi „tot” atunci când vine vorba de o limonadă mai gustoasă. Ai nevoie de câteva felii de rădăcină de ghimbir proaspătă. Apoi fierbe-le în apă. Nu uita să amesteci apa cu ghimbir, ca să ajuți aroma să se elibereze. Ia de pe foc, amestecă cu sucul de lămâie și lasă carafa la frigider ca să se răcească. Scoate feliile de ghimbir și vei avea parte de o limonadă delicioasă.

4. Pepene

Pepenele e de obicei superstarul verii. Ideea de a-l adăuga în limonadă practic apare de la sine. Iar hidratarea e direct asigurată când amesteci lămâia cu pepenele. Dacă ai obiceiul de a îndulci puțin limonada, atunci pune jos zahărul când vrei să adaugi pepene. Alege un pepene dulce de la început și ai echilibrul de arome asigurat.

Taie pepenele în cubulețe, apoi stoarce-i sucul și îmbină-l cu sucul de lămâie.

5. Levănțică

Din moment ce sufăr de o mică obsesie legată de levănțică, nu am putut să las deoparte floarea mea preferată, mirosul meu preferat și una dintre culorile mele preferate. Așa că am adăugat pe listă. Limonada cu levănțică e ceva ce prepar în una dintre acele nopți când simt căldura chiar și în pereții apartamentului și nu pot să dorm. Levănțica mă face fericită și mă ajută să dorm.

Pentru rețeta asta trebuie să faci un sirop simplu cu zahăr și apă. Adaugă niște lavandă uscată în sirop, lasă vreo jumătate de oră și apoi strecoară florile.

Adaugă suc proaspăt de lămâie la sirop și puțină apă și bucură-te de vară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *