Lucruri mai puțin cunoscute despre alimente

nuci de cocos Imagine de Francesco Ungaro via Pexels
Citește mai multe articole despre

Poți auzi cum crește rubarba, iar nucile de cocos sunt mai letale decât… rechinii!

Alimentele sunt făcute pentru a fi consumate. Cumperi vin pentru a-l consuma la cină alături de prieteni sau banane pentru a face niște clătite absolut delicioase la micul dejun, nu-i așa? Cu toate acestea, chiar dacă în ultima perioadă suntem din ce în ce mai atenți la etichetă, există o mulțime de lucruri cel puțin ciudate despre alimentele pe care le consumi în mod regulat, pe care nu le cunoști și care îți vor da cu siguranță de gândit după ce le vei afla.

Iată ce am descoperit noi:

Fructele care conțin cuvântul englezesc “berries” în denumire te duc rapid cu gândul la fructele de pădure, dar se pare că nu este chiar atât de simplul. Definiția cuvântului “berries” spune că fructul trebuie să aibă coajă, mijloc cărnos și semințe în interior. Căpșunile nu intră în categorie, dar se pare că bananele și pepenii se încadrează perfect în descriere.

Rubarba crește atât de repede încât aproape că o poți auzi în timp ce se dezvoltă. Oamenii de știință spun despre ea că are o evoluție atât de rapidă încât ajunge să crească cu 1 centimetru pe zi.

Apropo, nu trebuie să ratezi acest desert, crede-ne pe cuvânt:

Pandișpan cu rubarbă

Dacă te-ai săturat de sosul de ketchup gros, care abia iese din recipient când pofta este mare, atunci nu trebuie decât să îl agiți cu putere. Această mișcare îl va face să fie mai fluid și te va ajuta să te bucuri de porția ta de mâncare mai repede decât te-ai fi așteptat.

Semințele de susan sunt îndrăgite în întreaga lume. Știai însă că în urmă cu ani buni acestea erau considerate mai valoroase decât aurul? De ce? Dincolo de  beneficiile pe care le au pentru  organism, despre semințele de susan se spunea cândva că sunt aducătoare de noroc și avere, iar aceste lucruri le făceau să se numere printre cele mai valoroase lucruri de pe Pământ.

Acum că a venit primăvara, nu mai sta în casă. Pregătește repede gustarea de mai jos și dă fuga în parc:

Biscuiți cu semințe de in și de susan

Cu siguranță la acest lucru nu te-ai fi așteptat: nucile de cocos sunt mai periculoase decât…. rechinii. Știai că în fiecare an peste 150 de oameni sunt uciși de nuci de cocos care cad din copac și doar 10 din cauza mușcăturilor de rechin?

În fiecare om există 3 miliarde de perechi de ADN, iar o mare parte din genomul uman este similar cu al altor specii. Se pare că suntem aproximativ 96% similari genetic cu cimpanzeii și 60% cu… bananele.

Fisticul poate arde foarte ușor. Nu îți face griji că poți avea parte de un accident neplăcut la tine acasă cu un simplu bol de fistic. Acest lucru se poate întâmpla numai în cazul unei cantități însemnate.

Bucură-ți papilele gustative cu desertul de mai jos și nu vei regreta:

Foietaje cu fistic și miere

Același produs gelifiant care este folosit în jeleuri se utilizează și în ceara pe care o folosesc mecanicii în service atunci când se lustruiesc mașinile, se utilizează și la încălțăminte sau în produsele pentru curățarea podelelor. Cu toate acestea, nu trebuie să îți faci griji. Este sigur pentru consum deoarece provine din frunzele de palmier.

Gustul ciupercilor este inconfundabil. Dacă ești amator de ciuperci și le folosești des în preparate, atunci trebuie să știi că se numără printre puținele alimente care își păstrează gustul și textura în timpului procesului de gătire.

În ciuda numelui pe care îl are, ciocolata albă nu conține deloc ciocolată. Cum așa? Aceasta este de fapt un amestec de zahăr, unt de cacao, lactate, vanilie și lecitină. Ciocolata adevărată este obținută din boabele de cacao.

În anul 2012, compania Boeing a vrut să testeze semnalul wifi din avioanele sale, fără însă să afecteze sistemul de navigație al aparatelor de zbor. Boeing a apelat la cartofi pentru că aceștia pot absorbi semnalul wifi la fel ca oamenii, dar era mult mai dificil și mai costisitor să țină avioanele pline cu oameni până terminau testele. Amestecul de apă şi săruri din corpul uman este foarte bun la atenuarea semnalelor din reţelele Wi-Fi.

Tu cunoști lucruri ciudate despre alimente? Dacă da, lasă-ne în comentarii informațiile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *