De ce ar trebui să mănânci mai mult orez brun

orez brun De ce ar trebui să mâncăm mai mult orez brun
Citește mai multe articole despre

Data viitoare când ești la supermarket în fața raftului cu orez, îți sugerăm să sari peste orezul alb și să dai o șansă unui pachet cu orez brun. E mult mai sănătos pentru tine!

Când vine vorba de orez brun, există atât de multe beneficii pentru sănătate față de orezul alb și ar fi bine să îl incluzi în mesele tale, mai des! De ce? Practic orezul alb este versiunea procesată a orezului brun. Prin această procesare, boabele de orez ajung să își piardă mare parte din elementele nutritive.

Dacă vrei să folosești mai mult orez brun în bucatele tale, să știi că îl poți înlocui pe cel alb în aproape orice rețetă. E bun pe post de garnitură pentru carne, îl poți adăuga în supe, salate și chiar în deserturi.

Iată cum poți să fierbi orez brun, dacă te-am convins!

5 motive să gătești orez brun

1. E bogat în seleniu

Asta înseamnă că îți menține inima mai sănătoasă. Mâncărueile bogate în seleniu pot ajuta la prevenirea bolilor de inimă. De asemenea scad riscul de cancer sau artrită. 200 de grame de orez brun își asigură aproape o treime din seleniul pe care ar trebui să îl consumi zilnic.

2. E bogat și în mangan

Aceleași 200 de grame de orez brun îți asigură 88% din manganul de care ai nevoie în fiecare zi. Acesta îți menține echilibrul hormonal, ajută la funcționarea bună a tiroidei și are funcții importante în anumite procese vitale ale corpului, precum metabolismul. De asemenea, te ajută să absorbi vitaminele E și B și magneziu din alte alimente.

3. Menține un nivel scăzut al colesterolului

Orezul brun nu conține deloc colesterol. Dar, în același timp te ajută și să menții controlul asupra nivelului tău de colesterol.

4. Îți stabilizează glicemia

Potrivit unui studiu, consumul acestui tip de orez îți scade riscul de a face diabet. În același timp, persoanele care consumă orez alb în mod constant au șanse mai mari de a avea diabet.

5. Are mulți antioxidanți

Orezul brun este bogat în antioxidanți, care îți protejează celulele de posibille daune provocate de radicali liberi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *