Mai multe proteine și mai puține calorii ajută vârstnicii să slăbească sănătos

Mai multe proteine și mai puține calorii ajută vârstnicii să slăbească sănătos
Citește mai multe articole despre

O alimentație bazată pe mai multe proteine și mai puține calorii ajută persoanele în vârstă să piardă mai ușor și mai sănătos din greutate, arată un studiu recent. Vârstnicii pot, astfel, să-și mențină masa musculară, să aibă oase sănătoase și să slăbească.   

Vârstnicii care au probleme legate de obezitate pot slăbi într-un mod sănătos, adică fără să piardă masă musculară și fără a-și pune în pericol sistemul osos, dacă urmează o dietă cu mai multe proteine și mai puține calorii, conform unui studiu realizat la o universitate din Statele Unite.

Medicii geriatri au întâmpinat de-a lungul timpului dificultăți în a recomanda bătrânilor o metodă sănătoasă și eficientă pentru a slăbi, pentru că, în general, slăbitul poate duce la scăderea masei musculare și osoase.

“Medicii ezită să recomande diete de slăbit persoanelor în vârstă, de teamă că pierderea masei musculare și a celei osoase pot cauza probleme de mobilitate și pot crește riscul de accidentări. Dar acest studiu arată că o dietă bogată în proteine și săracă în calorii îi poate ajuta pe seniori să slăbească, menținându-și mușchii și oasele într-o stare bună”, a spus cercetătoarea Kristen Beavers, care a condus studiul.

La studiu au participat 96 de persoane cu vârste de peste 65 de ani. Studiul a fost realizat numai pe baza de alimentație, fără exerciții fizice.

Descoperirile arată că persoanele care au mâncat mai multe proteine, dar, per total, mai puține calorii, au slăbit și și-au menținut masa musculară. Cât despre masa osoasă, și aceasta a fost menținută, iar riscul de fracturi a măsurat o îmbunătățire.

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *