Prea cald pentru aragaz? 4 feluri de mâncare de pregătit fără flacără

pregătit fără flacără pregătit fără flacără

    Acele feluri de mâncare de pregătit fără flacără sunt cea mai bună alegere pentru zilele de vară, când este prea cald și ca să te gândești să dai drumul la aragaz. Ce să mai spunem de aprins aragazul! Până la urmă, e vorba de un motiv excelent pentru a te relaxa și a mânca lucruri ușoare în acest anotimp. 

    E vară și e cald! Cine vrea să petreacă prea mult timp în bucătărie cu aragazul și cuptorul pornite? Cu siguranță, nu noi! De obicei nu prea ne lasă sufletul să petrecem prea mult timp în bucătărie vara, pentru că preferăm să ieșim și să stămîn oraș până târziu, când e răcoros afară!

    Așa că toate formele de gătit cu căldură sunt suspendate pe perioada verii. Și cât durează canicula, poate ar fi o idee bună să apelezi la aceste mâncăruri simple, pe care le poți pregăti cu ușurință și fără căldură. Toate sunt feluri de mâncare de pregătit fără flacără. 

    Din moment ce aceste mese care nu au nevoie de căldură sunt legate de asamblare, de ungere sau de feliere, cel mai complicat lucru de făcut este să faci o plimbare până la magazin!

    Doar pentru că sunt simple, nu înseamnă că aceste mâncăruri nu sunt sofisticate. De exemplu, această salată de varză cu smochine și brânză cu mucegai!

    Salată de varză cu smochine și brânză cu mucegai

    4 feluri de mâncare de pregătit fără flacără

    1. Bruschete

    Bruschetele sunt un antreu clasic italian adoptate în nenumărate țări. Atât de multe încât acum este servit peste tot! Există multe ingrediente pe care le poți folosi, dar azi îți oferim trei idei: o bruschetă cu avocado și legume proaspete, o bruschetă cu roșii și anșoa, dar și una dulce, cu căpșuni și brânză dulce. Îți trebuie doar o baghetă peste care să adaugi ingredientele. 

    2. Gazpacho

    Aceasta este o supă rece făcută din legume crude, mărunțite la blender. Poți încerca o variantă clasică, făcută din roșii. Marinează castraveți, ardei, roșii, usturoi și ceapă verde într-un bol mare, cu un amestec de sare și piper, puțin oțet și vreo două linguri de ulei de măsline. Poți marine legumele și doar jumătate de oră. Dar le poți ține și peste noapte. Apoi adaugă-le întrun blender și transformă-le într-o compoziție fină. Poți să încerci să adaugi și să scoți ingrediente după placul tău, cum ar fi avocado. 

    Dacă vrei și mai multe idei, încearcă acest gazpacho cu castravete și spanac. Dar și pe acesta de roșii și pepene galben.

    Gazpacho cu castravete si spanac

    3. Salate

    Dacă ai niște carne deja gătită în frigider (dar nu e indispensabilă), o poți folosi într-o salată, alături de ingredientele tale preferate. Poți apela la năut, brânză de toate felurile, smochine, rucola, ton și multe altele. Mai multe idei aici. 

    4. Sandvișuri

    Când vine vorba de sandvișuri, poți pune orice pe o felie de pâine! Prosciutto, unt și murături, Cheddar și ardei copți (pe care îi poți cumpăra de la magazin), salam, roșii și felii de ceapă. Rețetele sunt nesfârșite, poți face oricâte combinații îți dorești. 

     

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *