6 mâncăruri de pește delicioase și sănătoase

mâncăruri de pește
Citește mai multe articole despre

Vara este anotimpul grătarului, dar câteodată, când e prea cald, nu prea merge să mănânci ceafă de porc sau niște mici cu muștar. De aceea, ar fi bine să îți pregătești o listă de mâncăruri de pește, pentru că sunt mai ușoare și îți țin de foame. Până atunci, ți-am pregătit noi o listă!

Nu-i așa că ți-e deja poftă de niște mâncăruri de pește? Și cred că e un motiv de bucurie dacă ne gândim că peștele e foarte sănătos pentru noi. Consumul de pește poate preveni astmul, de exemplu. În același timp, are și mai multe beneficii decât te-ai putea aștepta, dacă înlocuiești în alimentație carnea cu pește.

Așa că, să nu mai amânăm momentul și să trecem cât se poate de curând prin lista de bucate de încercat.

6 mâncăruri de pește excelente

1. Ciorbă de crap

Haideți să folosim pentru această ciorbă un crap întreg, feliat în medalioane și, poate că ați mai auzit acest sfat, încercați pe cât posibil să aveți la îndemână pește proaspăt. Bineînțeles că, pentru ca totul să fie complet, nu pot lipsi câteva legume. Ne-am gândit la roșii, ceapă și ardei gras, dar și la țelină și morcov.

2. Doradă și creveți Tiger cu sos de șofran gătiți în vid

Pentru a pregăti acest fel vei avea nevoie de un aparat de gătit în vid sau un sous-vide. De asemenea, vei utiliza tehnica “bain-marie” pentru a prepara sosul de șofran cu gălbenușuri. Despre cât de sănătoase și gustoase sunt fructele de mare și peștele, nici nu mai are rost să vorbim, așa că încearcă dorada cu creveți și legume, asezonată cu sumac și pătrunjel.

3. Scrumbie marinată

Scrumbia este un pește sezonier, astfel că timpul în care ne putem bucura de el este limitat. Dar, spre norocul nostru, există numeroase modalități de a îl servi pe tot parcursul anului. Rețeta noastră presupune marinarea peștelui în oțet, împreună cu ceapă, morcov, asezonat cu foi de dafin, piper și ienibahar.

4. Saramură de crap

Vă e poftă de o rețetă bună de pește? Haideți să facem împreună una clasică. O rețetă de saramură picantă și gustoasă, numai bună a fi servită într-o zi de vară. Cu ce pește să serviți saramura? Noi am ales niște fileuri de crap pe care le-am gătit nițel pe grătar înainte de a le arunca în saramură. A ieșit o nebunie!

5. Doradă cu creveți pane și legume

Testați-vă calitățile de bucătar cu o rețetă delicioasă cu pește și fructe de mare. Ca garnitură, mergeți pe una ușoară, cu diverse legume. Puteți folosi cam ce legume vă plac, sigur vor merge de minune cu dorada și creveții pane.

6. Tarte cu pește afumat și spanac

Butterfishul este unul dintre cei mai gustoși pești, iar dacă nu l-ați încercat până acum, vi-l recomandăm cu încredere. Astăzi am pregătit niște mini tarte care îl au în prim plan. Ele conțin deasemenea puțin spanac și mozzarella. Sunt delicioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *