Mâncăruri ușoare. 3 idei de meniu complet de încercat după sărbători

Mâncăruri ușoare. 3 idei de meniu complet de încercat după sărbători

Friptură de miel, drob, ouă umplute, pască și cozonac, mici și friptură la grătar. Nu vrei să mai auzi de ele prea curând? Perfect! Acum, că au trecut sărbătorile, pregătește niște mâncăruri ușoare, ca să reintri în formă și să-ți echilibrezi organismul.

Paștele și 1 Mai au picat, anul acesta, unul după altul. Probabil că nu te-ai dat în lături de la drob, miel și pască, dar nici de la gătarul tradițional de 1 Mai. Uneori, organismul îți spune singur când e cazul să iei o pauză de la carne sau tot felul de mâncăruri grase, dar alteori nu te poți baza decât pe propria disciplină.

E bine ca, măcar după un maraton culinar ca cel din zilele trecute, să îți îndrepți atenția spre mâncăruri ușoare, ca să-ți ajuți organismul să se refacă după un efort destul de mare, pe care îl presupune digestia alimentelor grele.

Ce înseamnă mâncăruri ușoare? Fructe, legume, pește și proteine vegetale în locul celor de origine animală. Ca să-ți fie mai ușor, am gândit trei idei de meniu complet cu mâncăruri ușoare, însemnând o supă, un fel principal și o garnitură.

Mâncăruri ușoare de încercat după sărbători

Meniul 1

Gazpacho cu castravete și spanac

Gazpacho este o supă fresh, care se servește rece. E originară din Spania, dar, ca să beneficiezi și mai mult de verdețurile de primăvară, noi am schimbat-o puțin, ca să-i facem loc și spanacului. Savurând-o, o să simți cum îți curăță organismul.

Chifteluțe de mazăre

Chifteluțe, dar nu din carne, nici din năut, deși seamănă destul de mult cu celebrul falafel. Aceste chiftele de mazăre sunt gustoase și conțin proteine vegetale, așa că o să-ți țină de foame, fără să-ți încarce prea mult sistemul digestiv. Deși sunt potrivite și ca gustare, îți sugerăm ca, de data aceasta, să le mănânci ca fel principal, alături de o garnitură.

Orez cu ciuperci de pădure

O rețetă simplă, vegetariană, perfectă pentru zilele când vrei să mănânci mai ușor. Nu e chiar un banal pilaf, pentru că rețeta e îmbunătățită cu puțin caju tocat, fenicul și condimente precum oregano și nucșoară. Servește acest orez cu ciuperci de pădure împreună cu chifteluțele de mazăre. Dacă vrei, pune alături și o salată de varză roșie.

Meniul 2

Supă cremă de sfeclă roșie cu năut

Dacă îți place sfecla roșie, această supă cremă e pentru tine! Supa e dulceagă, dar și ușor picantă, iar combinația cu năut copt la cuptor în loc de crutoane e extraordinară!

Crap umplut cu ciuperci

După atâta carne, cui nu-i e dor de niște pește? Cumpără un crap care să fie de ajuns de mare pentru toți cei prezenți la masă. Dacă nu găsești pește mare, folosește mai mulți pești mai mici. Umple peștele cu un ciuperci deja gătite puțin, apoi dă-l la cuptor până se rumenește frumos.

Salată cu morcov, ceapă și dressing Asiatic

Ar trebui ca umplutura din pește să fie de ajuns de sățioasă, astfel că nu vei avea nevoie de o altă garnitură. Însă o salată plină de prospețime nu e de ignorat, alături de peștele umplut. Fie încerci această salată fresh, cu un dressing exotic din miere, sos de soia, ulei de susan și wasabi, fie pregătești o salată mai sățioasă, cum este Panzanella.

Meniul 3

Ciorbă de lobodă

Vrei ceva mai clasic în loc de supă cremă? Ciorba de lobodă e un preparat care nu trebuie ratat primăvara, așa că profită de aceasta cât mai poți, indiferent că ai mai mâncat-o sau nu și în post. Smântâna e opțională, dar îi dă gust bun!

Chifteluțe de creveți

Chifteluțele nu sunt chiar primul lucru care-ți vin în minte când te gândești la creveți, dar noi credem că sunt delicioase și merită încercate. Așadar, rămânem la chiftele care, deși nu sunt vegetale, sunt preparate ușoare, potrivite pentru această perioadă. În plus, sunt gata în mai puțin de 30 de minute.

Roșii umplute cu orez și cod

Cu ce să combini chiftelele de creveți? Ce spui de aceste roșii umplute, suculente și cremoase peste măsură? Ca să aibă un gust bun, le-am adăugat ceva în umplutura de orez. Ceva ce se potrivește de minune cu creveții: bucățele mici de cod. Nu e mult pește în ele, doar cât să dea gust mai bun roșiilor. Servește-le alături de chifteluțe, eventual cu un pic de smântână și vei vedea câtă dreptate avem.

 

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *