De ce să folosești mierea pentru problemele de sănătate? Un adevărat aliment-minune, mierea ne îndulcește viața, ne luminează tenul și ne redă vocea.
De aceea, nu ezita să ai mereu la îndemână un borcan cu miere, la care să apelezi la nevoie. Evident, este vorba despre mierea naturală, cumpărată din locuri autorizate. Hai să îți povestim ce substanță miraculoasă au produs pentru tine micuțele albine.
Minune pentru ten
Nu e nevoie să dai bani mulți pe o mască facială, când ți-o poți pregăti singură la tine acasă. Pune 3 linguri de miere într-un bol. Cu ajutorul unei pensule curate întinde ușor mierea pe față. Las-o să acționeze 30 de minute. În acest timp poți trage un pui de somn sau poți asculta muzică relaxantă. La sfârșit, clătește bine fața cu apă călduță. Efectul? Și dulce și hidratată!
Mierea menține umezeala în celulele pielii, astfel că tenul tău va rămâne hidratat o bună perioadă de timp. În plus, mierea oferă o sumedenie de nutrienți importanți. Acest aliment natural combină carbohidrați, vitamine și minerale într-o formă fluidă, un cocktail excelent pentru sănătatea organismului. Calciul, fierul, potasiul, vitamina C și multe altele conținute în miere vor reface strălucirea naturală a pielii tale. Mierea conține și antioxidanți. Aceștia au puterea de a stimula sistemul nostru imunitar și de a distruge radicalii liberi care dăunează organismului. De aceea, mierea aplicată pe față, îți va curăța tenul, îl va revigora și îl va proteja împotriva factorilor externi.
Ac de cojocul tusei
Dacă te-ai ales cu o infecție gât-nas-urechi, nu intra în panică. Apelează tot la borcanul cu miere! Mierea va reduce inflamația de la nivelul mucoaselor.
Iată cum să procedezi: fierbe un sfert de litru de apă, în care ai adăugat 1 linguriță de cimbru și 1 linguriță de pătlagină, 50 g zahăr și 100 g ceapă (cu tot cu coajă, spălată în prealabil). După 5 minute, dă deoparte preparatul, lasă-l să se răcească și adaugă 50 g de miere. (Mierea nu se tratează niciodată termic, pentru a nu-și pierde proprietățile.) Felicitări, ai obținut un excelent sirop pentru tuse, pe care îl poți păstra în frigider aproximativ 0 săptămână.
Propolisul, un antibiotic natural
Uită de antibioticele agresive și apelează la o soluție naturală cu efecte similare! Propolisul este o substanță rășinoasă folosită de albine la căptușirea pereților interiori ai stupului. Îl putem întrebuința pentru uz intern sau extern, în numeroase afecțiuni, având efect antiinflamator, ba chiar și antibacterian sau antifungic.
Leac pentru răni
La luptă, oșteni… dar nu oricum! Se spune că soldații germani își luau întotdeauna, înainte de a pleca la luptă, un borcan cu miere. Știau ei ce știau! Rusia și Germania foloseau miere pentru tratarea rănilor în timpul Primului Război Mondial. Mierea acționează antibacterian, protejează corpul de infecții și accelerează procesul de vindecare.
Te-am lămurit? Și dulce, și hrănitoare, mierea îți poate fi un prieten de nădejde chiar și atunci când ai anumite probleme de sănătate! Folosește-o cu încredere, asemenea părinților și bunicilor noștri, iar rezultatele te vor uimi!