Obiceiuri culinare proaste: 4 de care să te ferești

obiceiuri culinare proaste Imagine congerdesign de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Nimeni nu s-a născut învățat, nici în bucătărie, dar cumva toți am strâns pe parcursul vieții obiceiuri culinare proaste de care ar fi bine să scăpăm. Iată câteva exemple.

Probabil există oameni pe lumea asta care s-au născut în bucătărie, dar nici măcar ei nu au știut de la început să gătească. Există primi pași pentru orice, inclusiv pentru tăiatul de legume, bătutul de ouă și prăjitul de carne. Cumva, noi toți am reușit să acumulăm cel puțin câteva obiceiuri culinare proaste. Dacă te recunoști mai jos, e timpul pentru o schimbare în bine!

4 obiceiuri culinare proaste de evitat

1. Folosești ulei de măsline la prăjit

Nu toate uleiurile de gătit pot fi folosite în orice proces culinar. Marea diferență vine în temperatura maximă la care este bine să folosești ulei de floarea soarelui versus ulei de măsline, de exemplu. Uleiul de măsline extra virgin devine periculos la temperaturi ridicate și de aceea nu e deloc o idee bună să îl folosești la prăjit. Păstrează uleiul de măsline pentru salate sau pentru un sotat simplu.

2. Fierbi legumele

Cine nu a fiert legume la viața ei sau viața lui? Ei bine, acesta e unul dintre acele obiceiuri culinare proaste la care nici nu ne gândim. Dacă fierbi legume aproape că te asiguri că le omori toate substanțele nutritive. Ca să nu mai zicem de textură și de gust. În loc, încearcă să le blanșezi. Adică să le fierbi puțin și apoi să le răcești în apă cu gheață. Așa își mențin textura, gustul, culoarea și nutrienții!

3. Păstrezi uleiul lângă aragaz

Tot la capitolul „ulei”, trebuie să afli că cea mai rapidă cale de a face uleiul să râncezescă este să îl ții lângă o sursă de căldură. Este vorba despre orice tip de ulei. Iar atunci când râncezește, i se strică și gustul dar de asemenea se crede că promovează inflamația în corpul tău. Ține uleiurile într-un loc răcoros și întunecat!

4. Cureți legumele

Acesta e un obicei pe care îl avem toți, nu-i așa? Dar iată că l-ai găsit pe o listă cu obiceiuri culinare proaste. De ce? Pentru că la majoritatea covârșitoare a legumelor, coaja pe care o îndepărtezi e plină de substanțe nutritive de care ai nevoie, de multe ori mai multe decât în pulpa efectivă. De ce să arunci sănătate curată? Mai bine freacă legumele cu o perie si spală-le bine sub un jet de apă rece. Apoi folosește-le ca atare în mâncare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *