Vă plac plăcintele? Știm deja răspunsul și nu ne mirăm deloc. Este greu să refuzi o plăcintă caldă, proaspăt scoasă din cuptor. Mai ales atunci când ai gătit-o singur. Cei mai experimentați dintre voi știu deja că un preparat de genul nu se face chiar cât ai bate din palme și necesită puțină pricepere. Iar pentru cei începători, poate a sosit timpul să treacă la nivelul următor și să-și testeze calitățile de bucătar. Pentru a ajuta, am venit cu această colecție de 5 rețete de plăcinte delicioase!
Acum că a sosit toamna, este momentul potrivit să coacem o plăcintă. Căldura s-a mai domolit, iar cuptoarele de-abia așteaptă să fie puse în funcțiune. Plăcinta este un preparat cu adevărat universal, existând variațiuni ale acesteia cam în fiecare bucătărie cunoscută. Mai ales în cele din Europa de Est, unde acestea sunt ridicate la rang de artă. Nu există restricții la umpluturi, deci puteți alege cam tot ce doriți să încapă într-un aluat cald. Dacă deja vi s-a făcut poftă și sunteți curioși să vedeți ce am pregătit pentru voi, hai să ne apucăm de treabă!
Pe felie! 5 rețete de plăcinte delicioase
1. Plăcintă cu ciuperci și cartofi
Sunteți pregătiți pentru un preparat savuros? Haideți să pregătim această plăcintă cu cartofi și ciuperci. Începem cu sosul bechamel, a cărei rețetă o puteți afla mai jos, și folosi mai târziu și la alte preparate precum lasagna. Cartofii și ciupercile se așază în straturi împreună cu sosul bechamel, iar deasupra vom adăugă puțină brânză Gruyere care se va topi, și va da preparatului un gust și mai bun.
2. Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Dacă te gândești să faci o plăcintă clasică, cam ca aceea pe care o făcea bunica, încearcă rețeta de față. Este numai bună pentru vreo 6 porții și nu îți ia mai mult de o oră. Amesteci împreună ouă, zahăr, un pic de făină, un pic de griș și stafide, bagi la cuptor și plăcinta e gata!
3. Plăcintă cu cartof și conopidă
O plăcintă savuroasă, ce aduce laolaltă două legume extrem de versatile : cartoful și conopida. Vom folosi chiar și frunzele de conopidă la această rețetă, și le vom încorpora într-un sos bechamel, ce va aduce un plus de gust și consistență. Iar un aspect important este faptul că acestei plăcinte îi lipsește aluatul, acesta fiind înlocuit de o crustă de cartof.
4. Șuberek (plăcintă tătărească)
Avem aici o plăcintă tătărească, un preparat tradițional din zona Dobrogei. Este o rețetă de plăcintă cu aluat făcut în casă, și prăjit. Are și umplutură de carne de vită, aromată cu mentă și condimente. Plăcinta va plăcea mai ales acelora dintre voi care sunteți fani ai bucătăriei arăbești, fiindcă șuberekul are câteva arome similare.
5. Plăcintă de carne
După ce-o să faci prima dată această plăcintă cu carne, vei vrea să o faci din nou și din nou. Centrul are carne tocată de vită, iar pe marginile crocante vei descoperi gustul de cârnat proaspăt și mozzarella topită.