Dacă ar fi să te gândești care este cea mai lipsită de gust parte a puiului, ce ai răspunde? Eu aș spune că pieptul de pui! Dacă încerci să îl gătești simplu, parcă nu are nicio aromă. Dar dacă te apuci să pregătești piept de pui umplut, situația se schimbă! Iată câteva idei pentru cum să faci asta!
Această parte a puiului este plină de proteine și nu are atât de multă grăsime. Dar ca să îi dai mai multă aromă, îți recomandăm să gătești piept de pui umplut.
4 idei delicioase pentru piept de pui umplut
1. Piept de pui umplut cu spanac și leurdă
Pentru această rețetă am pregătit o compoziție de spanac și leurdă, pe care am folosit-o pentru a umple un piept de pui. Iar dacă cei mici de acasă nu se prea împacă cu verdețurile, această rețetă este numai bună pentru ca ei să dea de gustul lor.
2. Piept de pui umplut învelit în bacon
Nu vă tentează rețetele cu piept de pui? Avem una pregătită aici special pentru pofticioși! Pieptul de pui este mai întâi umplut cu un amestec de brânză de capră și ardei copți, iar apoi este învelit în….ați ghicit, bacon! Acesta nu acționează doar ca un înveliș exterior, ci și ca un potențator de aromă, împrumutând puiului gustul său sărat și afumat.
3. Piept de pui umplut cu brânză și ardei iute
Succesul acestui preparat ține mai degrabă de îndemânare decât de priceperea în bucătărie. Nu ai altceva de făcut decât să umpli cu cremă de brânză niște ardei iuți pe care, apoi să-i folosești ca să umpli pieptul de pui. Apoi, pe acesta, să-l înfășori în bacon. Pare complicat? Nu e chiar atât de complicat pe cât ai crede!
4. Piept de pui umplut cu brânză și învelit în bacon
Un preparat hrănitor, plin de proteine. Umple pieptul de pui cu brânză moale pentru un interior cremos. Muștarul îi va da o aromă mai puternică, irezistibilă. Despre bacon ce să mai spunem? Pe lângă gust, adaugă o textură crocantă puiului.