Este foarte adevărat că rădăcinile unui popor sunt de căutat și printre tradițiile sale culinare. La noi, de pildă, pe lângă arhicunoscutele sarmale, mujdei, ciorbă de burtă, tochitură moldovenească și multe altele asemenea, regăsim și mâncăruri de care știu foarte puțini. Îndepărtăm un pic vălul uitării și îți propunem să îți testezi cunoștințele cu câteva dintre acestea. Dacă vrei să ai „temele făcute”, parcurge mai întâi lincurile de la sfârșit.
Results
Ești cu adevărat o cunoscătoare/un cunoscător al tuturor ungherelor bucătăriei românești tradiționale. Jos pălăria! (sau căciula)
Pune-ți timp deoparte și află mai multe despre bucătăria strămoșească. N-o să-ți pară rău!
#1. Originile ciolentului, întâlnit în Ardeal, sunt ...
#2. Ciorba de legume cu zer denumită „zărbușcă” își are originea în ...
#3. Întinsoarea este un fel de...
#4. Cu ce acrim ciorba de potroace în mod tradițional?
#5. Gomboții trebuie neapărat să conțină:
#6. Ce este chișleagul?
#7. Pentru a putea prepara un șlambuț tradițional ar fi ideală folosirea ...
#8. Unde i se spune rântașului pârgălaș?
#9. Mălaiul este un ingredient esențial în prepararea ...
#10. Care este ingredientul specific ciorbei de potroace?
Iată și o listă de articole care te vor ajuta să afli mult mai multe:
https://sodelicious.ro/articole/chisleagul-precursorul-iaurtului/
https://sodelicious.ro/articole/pargalasul-face-zeama-buna/
https://sodelicious.ro/articole/nu-i-ciorba-de-potroace-fara-zeama-de-varza/
https://sodelicious.ro/articole/regele-are-un-nume-balmos/
https://sodelicious.ro/articole/nu-i-tocanita-nu-i-tochitura-e-intinsoare-de-la-bistrita/
https://sodelicious.ro/articole/ciolentul-hranitor-traditional-evreiesc/
https://sodelicious.ro/articole/specialitatea-chefului-din-varf-de-munte-zarbusca/
https://sodelicious.ro/articole/slambutul-palinca-si-vinul-de-tokaj/