8 rețete cu cartofi care să fie pe gustul tău

Altfel de rețete cu cartofi 7 rețete cu cartofi care să fie pe gustul tău

Din cartof, în Cenușăreasă! Poate e nedrept ca atunci când poftim la cartofi, mereu ne gândim la ei tăiați pai și prăjiți, mai ales că nu sunt cei mai sănătoși din lume. Așa că iată niște rețete cu cartofi care să demonstreze cât de minunați pot fi acești tuberculi omniprezenți. 

Avem multe idei pentru cum să facem cartofi și altfel decât prăjiți, care să îți placă. Dincolo de aceste rețete cu cartofi de mai jos, citește și articolul din link! Cartoful are multe întruchipări și multe utilizări în bucătărie care te vor face să te lingi pe degete.

8 rețete cu cartofi de neuitat!

1. Salată de cartofi cu scrumbie afumată

Salatele ar trebui consumate zilnic. Sunt ușor de preparat, sunt foarte sănătoase și, bineînțeles, sunt gustoase. Cât despre populara salată orientală, nu este nevoie de nici o prezentare. Iată o variantă a acesteia în care cartofii roșii și morcovii sunt combinați cu măr și scrumbie afumată împreună cu un dressing foarte simplu, aromatizat cu busuioc.

2. Chifteluțe de morcovi și cartofi

Chifteluțele vegetariene pot fi consumate ca atare, dar pot fi servite și ca garnitură sau ca aperitiv. În cazul de față folosim morcovi și un cartof mai mare și aromatizăm cu ceapă și pătrunjel. Urmează pașii și în 45 de minute masa-i gata. Partea cea mai bună, nu moare nimeni, decât – poate – de poftă, dar numai la figurat.

3. Scovergi ardelenești cu cartofi și brânză

Bucătăria din Ardeal este recunoscută ca fiind una cu preparate foarte savuroase. Astfel, această rețetă de mai jos este perfectă pentru a vă exemplifica asta. Aceste scovergi au un aluat crocant pe exterior dar pufos în interior, și o umplutură delicioasă cu brânză de burduf sărată și pătrunjel. Faceți cât mai multe, fiindcă musafirii dumneavoastră se vor bate pe ele!

4. Cartofi copți cu brânză Camembert și ouă de prepeliță

Știm cu toții cât de sănătoase sunt ouăle de prepeliță. Pe cât de mici, pe atât de nutritive. Ce-ar fi dacă am coace câteva la tavă împreună cu cartofi și cu brânză Camembert? N-ar strica nici să aromatizăm toate aceste bunătăți, cu mix de condimente Cajun, coajă de lămâie și un pic de paprika.

5. Budincă de cartofi cu brânză de vaci

Știm că arată bine, doar e o budincuță de carfofi, nu? Deci înarmați-vă cu un pic de răbdare și urmați pașii de mai jos. E un pic de fiert și de copt, dar combinația de brânză de vaci cu cartofi fierți și cu untul topit peste toate, chiar merită așteptarea.

6. Cartofi la cuptor în trei feluri

Cartofii la cuptor nu sunt doar o simplă garnitură. Putem să facem o mulțime de lucruri cu ei. Pentru această rețetă, ne-am simțit inspirați și am gătit 3 rețete de cartofi la cuptor, fiecare cu aroma ei proprie. Rămâne la alegerea dumneavoarstră ce vă place dintre rozmarin, salvie și cimbru. Vă sfătuim însă să le încercați pe toate trei!

7. Crochete de cartofi cu cheddar și bacon

Un preparat aperitiv care reunește câteva ingrediente delicioase și reușește să le îmbine într-un snack perfect a fi servit înainte de o petrecere. Aceste crochete au ce element principal cartoful, amestecat cu cremă de brânză, ceapă verde, bacon prăjit și Cheddar. Mai trebuie notat că această rețetă evită prăjirea, întrucât crochetele sunt gătite la cuptor.

8. Mâncare de cartofi

Mâncarea de cartofi este o rețetă care poate fi consumată atât ca fel principal, cât și ca garnitură pentru o friptură bună. Însă, acum că a venit postul, prima variantă este mai plauzibilă. Este acel gen de rețetă simplă, cu ingrediente puține, dar care reușește să-ți facă poftă purtându-te ușor cu gândul în perioada copilăriei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *