Bob cu bob. 6 rețete cu orez de încercat în curând

rețete cu orez

Există ceva cu care nu merge orezul? Următoarele rețete cu orez pot sa demonstreze cu ușurință că nu prea există. Mâncărurile delicioase care urmează pot fi fel principal & garnitură sau pur și simplu rețete în care orezul e de sine stătător și bine face!

Nu contează atât de mult dacă e orez alb sau orez brun. Însă iată cum îl poți găti excelent pe cel din urmă. Ce contează este această listă de rețete cu orez, toate delicioase și nu foarte greu de preparat.

6 rețete cu orez de încercat

1. Baby caracatiță cu orez și calamari

De obicei, prepararea fructelor de mare tinde să fie mai ușoară decât cea a altor tipuri de carne, iar gustul este mereu savuros. Deci nu ne oprește nimic să combinăm calamari prăjiți cu pui de caracatiță gătiți în orez. Și asta în doar 30 de minute.

2. Orez cu prune uscate

Bucătăria românească combină câteodata total surprinzător ingrediente diferite, iar această rețetă de mai jos este un exemplu perfect. Este un preparat destul de întâlnit în zonele rurale, în speciale în perioada de post. Chiar dacă la început combinația de orez cu ceapa și prune vi se pare puțin ciudată, vă sfătuim să nu fiți conservatori și să încercați măcar o dată!

3. Sărmăluțe-n foi de viță cu orez, nucă și stafide

Ce spuneți de niște sărmăluțele în foi de viță? O rețetă de post atât de tradițională, mai rar. Iată o variantă în care, pe lângă orez, mai apar nuci, stafide, țelină și morcov deopotrivă. Puteți s-o încercați și voi, iar când sunt gata, cel mai bine serviți-le cu smântână.

4. Salată cu tăiței de orez și fasole verde

Sunteți fani ai bucătăriei asiatice? Haideți atunci să pregătim o salată sănătoasă. Ingredientele ei principale sunt fasole verde, sparanghel, și tăiței de orez. Avem deasemenea un dressing delicios care echilibrează aromele și evidențiază preparatul.

5. Orez cu ciuperci de pădure

O rețetă simplă, perfectă acum în perioada postului, când rețetele vegetariene sunt la mare căutare. Deși la prima vedere poate părea ceva banal, noi ne-am jucat puțin în bucătărie și am îmbunătățit rețeta cu puțin caju tocat, fenicul și condimente precum oregano și nucșoară.

6. Roșii umplute cu orez și cod

Încercați aceste roșii umplute, suculente și cremoase peste măsură. Acest fapt se datorează pulpei de roșie, respectiv combinației de orez fiert și cod. Serviți-le cu un pic de smântână și veți vedea câtă dreptate avem.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *