6(66) de rețete de Halloween înspăimântător de delicioase

pumpkins

Este adevărat că noi aveam Sâmedrul, dar bătrânul zeu obscur care desfrunzea codrii la sfârșit de Brumărel (1) nu mai corespundea noului tip de așteptări ale lumii urbane, tehnologizate și globalizate. Și, ca să fim corecți, Halloween-ul se adresează mai ales și mai ales copiilor sau… copiilor mari.

Mai este vreo grădiniță sau vreo școală care să nu facă pregătiri? Se organizează baluri și petreceri, se vând costume și măști, se urcă poze pe social media, se dau știri cu duiumul în perioada cu pricina și, pe ici, pe colo se decorează tematic câte o intrare de vilă pentru micii locatari și vizitatorii lor.

Când vine vorba de oamenii mari, Halloween-ul este și pe placul fanilor de filme horror. Filmele cu dedicație, majoritatea americane, sunt nenumărate, cât despre muzică și literatură, sunt impregnate la rândul lor… ceva de groază. Romanul/filmul Harry Potter și-a avut și el doza de Halloween touch și la rândul lui a influențat costumațiile sărbătorii mai mult decât oricare alte filme/cărți de fantasy sau horror. Este clar, deci, că și adulții și copiii se distrează cu acest prilej.

Dar mâncarea?

Gastronomic vorbind, Halloween-ul nu este neapărat și o sărbătoare a dietelor sau a mâncatului sănătos. Dovleacul e regele, iar curtea sa este formată din tot soiul de dulciuri și fructe de sezon. De dragul sărbătorii, se zice că este bine să-ți oferi și ție și, dacă este cazul, și celor mici posibilitatea de a te/vă înfrupta din toate după pofta inimii. Cu condiția ca după ce trece Halloween-ul să reveniți totuși la cumpătare. Și dulciurile nu sunt întreaga poveste. Practic orice mâncare ai găti, dacă dai dovadă de creativitate și-i imprimi un aspect scary, poate sta pe masa de Halloween sau în găletușa de trick-or-treat. Vreau să zic, la pizza nu te gândeai, nu? Ei bine… vezi mai jos.

Și în timp ce te uiți pe rețetele astea, poți să asculți melodia Halloween a trupei Helloween din… Hamburg. Ce, credeai că-s americani? Mmmoahahaha…

6 rețete de groază

1. Pizza în formă de mumie

Nu te speria de această mumie fiindcă este una inofensivă! Cum să o prepari? Urmează instrucțiunile noastre. Halloweenul este la o aruncătură de băț și acest preparat va fi numai bun să-ți „sperii” musafirii. Ingredientele sunt aceleași cu cele de la pizza Diavola, deci dacă ești fan, vei aprecia mumia noastră și mai mult!

pizza-in-forma-de-mumie

2. Negresă de Halloween

Am pregătit acest brownie tot cu gândul la mult așteptata petrecere de Halloween! Blatul de cacao este aromat cu vanilie și acoperit de o cremă de brânză delicioasă. Am ales să respectăm tematica și să îi conferim prăjiturii culoarea tradițională a sărbătorii. Pe lângă asta, am creat și un model drăguț pe deasupra. Încearcă și tu, și vezi ce iese!

negresa-de-halloween

3. Dovleac fals de Halloween

La prima vedere avem de-a face cu un dovleac de Halloween! Însă, de cele mai multe ori, aparențele înșală. Acest dovleac are interiorul făcut din cremă de brânză, iar crusta este compusă din nachos zdrobiți. Dacă îi vei adăuga și o codiță de dovleac, îți garantăm că vei păcăli și impresiona multă lume! Mai ales pe cei mici!

dovleac-fals-de-halloween

4. Degețele de vrăjitoare

Aceste degete de vrăjitoare probabil nu te vor speria, ba chiar din contră! Îți vor plăcea la nebunie! La fel și copiilor care le vor vedea. Sunt utile dacă vrei să te distrezi cu oaspeții tăi la o mică petrecere, sau poate le vei prepara chiar de Halloween! Se fac extrem de ușor și te vei distra pe cinste la prepararea lor! Sunt ideale pentru partea de trick or treat.

degetele-de-vrajitoare

5. Creier „însângerat” de Halloween

Vrei să duci petrecerea de Halloween la nivelul următor? Penultimul nostru preparat va înfricoșa musafirii, cu siguranță. Dar acest creier însângerat nu este de fapt altceva decât un pandișpan pufos peste care am decorat cu marțipan de culoare roșie. Este mai ușor de făcut decât pare, iar dacă urmați indicațiile de pe video, vă va ieși cu siguranță!

creier-insangerat-de-halloween

6. Acadele în formă de mumie

Adevărul e că seara de Halloween este o scuză numai bună ca să prepari un desert interesant. Poți alege fără să greșești aceste acadele de casă. Forma de mumie îi va amuza cu siguranță pe cei care le întâlnesc, dar pe tine sigur nu te vor speria fiindcă se fac extrem de ușor. Vei avea nevoie de puțină răbdare și tehnică pentru a da viață… pardon, pentru a da gust mumiilor, însă la final vei vedea că merită!

acadele-in-forma-de-mumie

Află câte ceva despre originea Halloween-ului și despre balmoșul nostru pe care dacă vrei să-l aprofundezi îl găsești aici.

__________
(1) Denumirea populară a lui octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *