2 rețete simple cu lobodă pentru post și una bonus!

rețete simple cu lobodă
Citește mai multe articole despre

A început postul, ceea ce înseamnă că mâncăm foarte multă verdeață și niciun produs de origine animală. De aceea îți propunem aceste 2 rețete simple cu lobodă. Aceasta nu e în sezon, dar o poți găsi totuși la piață, dacă ai noroc.

A treia rețetă zicem să o păstrezi pentru după post. Are urdă și este absolut delicioasă!

Foaie verde de lobodă, gura lumii slobodă, spune o veche zicală. Așa Loboda merge bine în orice perioadă a anului, mai ales că o putem și găsi la piață în ultima vreme. Dacă ai nevoie de niște rețete simple cu lobodă, te acoperim noi! Și oricine încearcă aceste preparate nu va mai avea vreme să aibă gura slobodă!

2 rețete simple cu lobodă pentru post

1. Ciorbă de lobodă

Primăvara este sezonul când apare acest ingredient minune, din care ies unele dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Dar nu e nevoie să aștepți primăvara să o gătești. Mergi la piață și ia o legătură-două. Astfel, era păcat să ratăm ocazia și sa nu pregătim un preparat ca acesta. Nouă ne place ciorba de lobodă aromată cu leuștean din belșug, puțină smântână și pătrunjel.

rețete simple cu lobodă

2. Risotto cu ștevie și lobodă 

Risotto-ul este unul din preparatele de bază al bucătăriei italiene, dar asta nu înseamnă că nu-l putem adapta la specificul bucătăriei noastre. Și tocmai am făcut asta, introducând în rețetă două ingrediente foarte îndrăgite la noi – ștevia și loboda. Ești curios cum a ieșit preparatul? Hai în bucătărie să vezi!

Risotto cu ștevie și lobodă

Bonus: Tartă cu lobodă roșie și urdă

Pune un bookmark acestei rețete și nu uita să te întorci să o gătești după post. Când vorbim de rețete simple cu lobodă, aceasta este una dintre preferatele noastre.

Aceasta este o tartă plină cu lobodă roșie sau, dacă vreți, un quiche vegetarian. Depinde cum preferați. Am folosit urdă, așa că nu este foarte sărată. În schimb este cremoasă. Am lăsat-o să se coacă înnăbușit în aluatul ei. În felul acesta aromele de ceapă, ceapă verde și mărar s-au păstrat mai bine.

Tartă cu lobodă roșie și urdă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *