5 salate sănătoase de încercat vara aceasta

3 rețete rapide cu ou

Parcă în timpul verii nici nu mai pot să mă gândesc la mâncăruri mai grele, așa că mă gândesc tot timpul la ce salate sănătoase să mai fac, pentru că mă ajută și să mă hidratez, dar mă ajută și cu digestia. Iată câteva idei pentru a înfrunta canicula cu brio. 

Atunci când faci salate sănătoase, posibilitățile sunt aproape nelimitate. Și mai toate sunt absolut delicioase. Dacă vrei să adaugi un element în plus de savuros, încearcă să incluzi și aceste dressinguri pentru ele. Pentru că îți vor aduce mai multe arome și mai mulți nutrienți.

Și dacă nu știi ce să alegi prima oară ca ingredient, atunci iată un top al verdețurilor pentru salată care conține informații foarte folositoare.

5 rețete de salate sănătoase de încercat

1. Salată cu piept de pui, spanac și quinoa

Vreți să serviți ceva ușor diseară? Ce spuneți de o salată? Mulți dintre voi poate nu sunteți fani, însă să știți că salatele sunt numai bune de consumat seara, în cazul în care țineți o dietă. Aceasta are ca elemente principale pieptul de pui, spanacul și quinoa, la care am adăugat puțină brânză mozzarella, un gogoșar, și un dressing de muștar și miere.

2. Salată cu somon, fasole verde și ou

Aveți dubii în legătură cu ce să gătiți în această seară? Haideți să facem împreună ceva rapid, gustos și sănătos. Vă propunem o salată ușoară cu somon gătit la abur, fasole verde și ou fiert. Am adăugat și un dressing ușurel, cu puțin iaurt grecesc și câteva măsline. Vă invităm la masă!

3. Salată de pere cu țelină și brânză cu mucegai

Astăzi vă propunem o salată puțin mai altfel decât cele cu care sunteți obișnuiți. Ingrediente delicioase precum para, brânza cu mucegai și țelina apio se combină foarte bine alături de un dressing cu ușoare note dulci si picante.

4. Salată de cartofi cu scrumbie afumată

Salatele ar trebui consumate zilnic. Sunt ușor de preparat, sunt foarte sănătoase și, bineînțeles, sunt gustoase. Cât despre populara salată orientală, nu este nevoie de nici o prezentare. Iată o variantă a acesteia în care cartofii roșii și morcovii sunt combinați cu măr și scrumbie afumată împreună cu un dressing foarte simplu, aromatizat cu busuioc.

5. Salată cu morcov, ceapă și dressing asiatic

Sănătatea vine într-un pahar de această dată! Și vine și însoțită de un gust nemaipomenit! Acesta este dat atât de ingrediente cât și de dressingul alcătuit din miere, sos de soia, ulei de susan și wasabi. Poftă bună!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *