3 idei de scrub cu cafea pentru o piele perfectă

scrub cu cafea Imagine: Couleur de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Dacă iubești cafeaua, atunci probabil că nu duci niciodată lipsă de zaț acasă la tine. De aceea ne-am gândit să-ți propunem aceste idei de scrub cu cafea. Ingredientul principal îl ai deja, și de aici devine și mai ușor!

De ce să arunci zațul din ibric sau din filtrul de hârtie? Stop! Îl poți folosi pentru a realiza propriile creme de înfrumusețare. Ca de pildă aceste 3 idei pentru scub cu cafea pe care le poți face cât se poate de simplu. Odată ce înveți și aplici aceste rețete de scrub cu cafea, folosește-le săptămânal pentru a-ți întineri pielea. Păstrează ce-ți rămâne într-un borcan de sticlă.

Cafeaua e grozavă în scruburi

Dar de ce oare este cafeaua ingredientul recomandat pentru un scrub homemade sănătos? Pentru că este plină de antioxidanți. În același timp, cofeina din cafea ajută la stimularea fluxului sanguin. De aceea este des folosită în loțiuni anti-celulitice. Dar în același timp îți va face pielea să strălucească. În același timp cafeaua reduce și inflamația și îți netezește pielea.

3 idei de scrub cu cafea

1. Scrub cu cafea și scorțișoară, pentru corp

Aceasta este probabil rețeta mea preferată dintre cele ytrei de mai jos. Scorțișoara este grozavă atunci când este combinată cu cafeaua, pentru că are de asemenea un efect pozitiv asupra fluxului tău sanguin. De asemenea are efecte antibacteriene și antifungice.

Folosește jumătate de cană de zaț, o lingură de scorțișoară măcinată, o treime de cană de zahăr și o treime de cană de ulei de cocos (deja topit). Amestecă totul laolaltă într-un bol. Apoi aplică acest scrub cu cafea în timpul dușului. Folosește mai cu energie pe zonele cu piele tocită ale corpului, precum călcâie și coate. Apoi clătește scrubul cu atenție.

2. Scrub cu citrice pentru corp

Aciditatea din uleiuri esențiale de citrice ajută la curățarea în profunzime a pielii tale și ajută la îndepărtarea bacteriilor. De asemenea luptă împotriva ridurilor.

Amestecă jumătate de cană de zaț de cafea cu jumătate de cană de ulei de cocos topit, 1-2 picături de ulei esențial de lămâie, 1-2 picături de ulei esențial de portocală și un sfert de cană de zahăr. Apoi folosește-l la duș, în același fel ca pe primul. Începe cu picioarele și întinde-l pe piele cu mișcri circulare, până când ajungi la gât. Lasă-l să acționeze un sfert de oră, apoi clătește.

3. Scrub pentru față cu cafea și ulei de măsline

Tenul tău are nevoie de mai multă delicatețe atunci când e vorba să alegem un scrub cu cafea. Amstecă jumătate de cană de zaț de cafea cu o lingură de zahăr brun. Apoi adaugă o lingură de ulei de măsline. Acest scrub cu cafea te ajută să scapi de pielea moartă a feței tale și poate ajuta corpul tău să producă celule epiteliale noi. Fața ta va străluci după această operațiune!

Masează scrub-ul în piele cu mișcări circulare și apoi clătește cu apă caldă.

Un comentariu

  1. Pingback: Idei de scrub cu cafea pentru o piele de catifea | Asterya by Stela Ciciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *