INTERVIU: Șerban Copoț, un explorator al gustului

Șerban Copoț
Citește mai multe articole despre

Susține că este doar un amator în bucătărie, dar are o rețetă secretă. Cu toate astea, nu crede că Universul este pregătit pentru dezvăluirea ei.

Pe Șerban Copoț cu siguranță l-ați văzut testându-și limitele la Asia Express, iar pe Instagram și Facebook ne poartă frecvent în expediții prin țară, alături de familia lui, sau organizând diverse activități educative pentru copii. Știe să gătească, dar noi credem că îi place mai mult să mănânce. Cel puțin asta am dedus din interviul de mai jos.

Dacă ai repeta experiența unui show culinar, cum ai prefera să fie?  În studio sau călătorind și explorând diverse bucătării?

Clar, călătorind. Este mult mai interesant să asociezi mâncarea cu amintirile. Este cea mai bună rețetă pentru o viață savuroasă. Nu mai vorbim de faptul că ingredientele locale au particularități care îmbunătățesc mult situația.

https://www.instagram.com/p/BtVn3K9BzML/?hl=ro

Cine gătește mai des la voi în familie, pentru că pe blog am văzut că Roxana a preluat la un moment dat tag-ul despre mâncare?

Roxana! Eu sunt amator în ale gătitului. 🙂 Încerc de câte ori intru în bucătărie să nu las dezastru în urma mea. „Gătesc gustos, dar cam rar”, ca să o citez pe soția mea.

Cu ce preparate îl „mituiți” pe Tedi? El este mai mereu prezent și în expedițiile tale.

M Ă S L I N E! Din acest motiv este supra-numit „Căpitanul Măslină”.

Ce ingrediente sunt nelipsite atunci când plecați în expediții?

Carnea pentru frigărui, câțiva cartofi de pus în jar și ceapa.

Este mult mai interesant să asociezi mâncarea cu amintirile. Este cea mai bună rețetă pentru o viață savuroasă.

După „Manualul Exploratorului” , o să scoți și o „Carte de Bucate a Exploratorului”?

Sună interesant… dar probabil aș face-o în colaborare cu un Chef titrat.

Ce preferă Șerban Copoț

Ceai sau cafea?
Ceai. Negru.

Cu usturoi sau fără?
Cu usturoi.

Vin sau bere?
Vin.

Caș sau Camembert?
Niciunul.

Porc sau pește?
Amândouă.

Ce speri să găsești în cufărul cu provizii alături de care ai naufragiat pe o insulă pustie?

Sare.

Ce nu ai mânca niciodată?

Balut.

Cu ce mâncare asociezi copilăria?

Minciunelele și Boule-de-neige.

Ți-ai deschide vreodată un restaurant? Ce specific ar avea?

Da. Mediteranean.

Care este restaurantul preferat din București?

Am un restaurant grecesc preferat, Messogios.

Dar un bucătar preferat ai?

E o listă prea lungă pentru că fiecare este specializat pe direcția lui.

Ce rețetă ar recomanda Șerban Copoț cititorilor SoDelicious?

Am o rețetă secretă de midii făcute la disc. Nu cred că Universul este pregătit pentru dezvăluirea ei, însă prietenii mei se bucură atunci când ne întâlnim la Constanța. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *