Smochine proaspete: cum să profiți de ele la maximum

smochine proaspete Imagine: RitaE de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Se prea poate că nu toată lumea se poate bucura de smochine proaspete, din cauza texturii lor, poate. Dar noi credem că oricine poate să învețe să le iubească și ar trebui măcar să încerce să facă acest lucru. 

Dacă te găsești zilele acestea la piață și te gândești să cumperi o sacoșă doldora de smochine proaspete, noi nu putem decât să te susținem în această decizie grozavă. Asta pentru că e atât de ușor să incluzi smochine proaspete în tot felul de preparate. Dar, în același timp, eu nu prea reușesc să ajung cu prea multe acasă în ziua în care le-am achiziționat. Sunt mult prea delicioase.

În primul rând, hai să răspundem la întrebarea: de ce să le cumpărăm? În ceea ce privește dimensiunea nutrițională, smochinele proaspete sunt „fix ce trebuie”: conțin o mulțime de fibre solubile, ceea ce te ajută la digestie foarte mult. De asemenea sunt bogate în minerale „prețioase” precum potasiu, calciu, magneziu și fier. Dar și pline de antioxidanți și vitamine precum A, E și K. Și mai ales sunt printre preferatele noastre ca fructe de toamnă!

Cum să alegi smochine proaspete bune

Smochinele sunt în plin sezon în vară și în toamnă. (Le poți culege direct din copac, în Grecia, de exemplu!) Atunci când le alegi, ai grijă să fie fragede și rotofeie. Culoarea lor trebuie să fie puternică. Ai grijă să nu aibă „vânătăi”. Folosește-ți și nasul și ai grijă ca mirosul lor să fie puternic și parfumat.

Viața lor în frigider este de două zile.

smochine proaspete

Brânza cu mucegai merge bine cu smochine proaspete | Imagine Free-Photos / Pixabay

5 idei pentru smochine proaspete

1. Servește-le cu sfeclă și feta

Grecii știu foarte bine cât de gustoasă este combinația dintre smochine proaspete, brânză feta și sfeclă roșie. Aromele se completează excelent și nu vei regreta alegerea făcută.

2. Pune-le pe pizza

Poate sună a idee ciudată, dar te provocăm să tai vreo două smochine proaspete și să le adaugi ca topping pe o pizza făcută în casă. Dacă alegi niște brânză cu mucegai și bacon afumat ca celelalte toppinguri, n-o să-ți vină să crezi ce bună iese!

 3. Desert cu iaurt

Dacă nu ai idei pentru mâine la micul dejun, îți propunem noi ceva! Adaugă niște bucăți de smochine proaspete peste niște iaurt grecesc gras și apoi bucură-te de tot timpul economisit!

4. Gătește-le la cuptor!

Poate crezi că știi „cu ce se mănâncă” smochinele proaspete. Dar dacă nu le-ai gătit la cuptor, habar n-ai ce te așteaptă. Odată ce le scoți din cuptor, le poți folosi și în rețete dulci, și în rețete sărate.

5. Smochine proaspete și pui

Dacă gătești pui sau chiar carne de rață, atunci încearcă să adaugi niște smochine proaspete în tava pe care o bagi la cuptor. Folosește și puțin rozmarin sau cimbru și rezultatele vor fi senzaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *