Maioneza vegană sau de post este varianta sănătoasă a sosului tău preferat, mai ales că o poţi prepara simplu şi rapid, fără să mai adaugi ouă. Nu te speria, gustul va rămâne la fel de delicios!
Cum se prepară sosul de maioneză vegan?
Vei avea nevoie de un bol mediu şi de un mixer vertical pentru a câştiga mai mult timp şi pentru a-ţi facilita întreaga „muncă” de gospodar/gospodină. Bineînţeles, nu este exclusă varianta manuală de pregătire. Iată ce ingrediente presupune o primă reţetă:
- 3 linguri cu apa de la o conservă cu năut;
- 2 linguriţe cu muştar;
- 1 jumătate de linguriţă cu sare;
- 2 linguri cu oţet din vin alb;
- 250 ml de ulei;
- 1 lingură cu ulei de măsline extra virgin.
https://www.facebook.com/bbc/videos/3520195628050851/
Aşa cum poţi vedea în videoclipul de mai sus, ce va trebui să faci este să adaugi toate ingredientele într-un bol şi să le amesteci până când totul devine o emulsie.
O altă reţetă de maioneză de post înlocuieşte ouăle cu laptele de soia. Caută prin rafturile bucătăriei tale sau prin cele ale supermarket-urilor următoarele ingrediente:
- 125 ml de lapte de soia, neîndulcit;
- 2 linguriţe cu sirop de arţar;
- 1 linguriţă cu muştar;
- 1 jumătate de linguriţă cu sare;
- 250 ml de ulei;
- 1 linguriţă cu suc de lămâie.
În acest caz, va trebui să adaugi componentele sosului de maioneză într-un bol, adăugând treptat uleiul. Dacă tu consideri că întreaga compoziţie este prea „groasă”, poţi amesteca maioneza cu puţin suc de lămâie, acesta fiind unul dintre cele mai eficiente trucuri de subţiere a sosului.
Idei de reţete pe care le poţi combina cu sosul de maioneză
Da, şi cartofii prăjiţi sunt o alegere interesantă, dar ai încercat să prepari, cel puţin o dată, Salată cu penne, cartofi şi fasole verde?
Dacă nu o salată cu paste, atunci poate ai poftă de o Salată de avocado, cu creveţi şi surimi.
Acum că ai aflat secretul sosului de maioneză fără ouă, îl poţi împărtăşi cu cei dragi. Dar nu uita: fără excese alimentare!